Belçika ile bakan kocası krizi

Güncelleme Tarihi:

Belçika ile bakan kocası krizi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

İnterpol'ün uyuşturucu kaçakçılığından aradığı Belçikalı bir bayan eyalet bakanının geçen yıl boşandığı eşi Faslı Abbes Guenned, tatil için geldiği İzmir'de tutuklandı.

Eğitim reformları nedeniyle tepki çeken bayan Bölge Eğitim Bakanı Laurette Onkelinx'in geçen yıl boşandığı eşi Faslı Abbes Guenned, geçen hafta yeni evlendiği eşi ve 2 çocuğu ile Antalya Kemer'e geldi. Tatil yapan 40 yaşındaki Guenned, Belçika'ya dönmek üzere geçen salı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldi. İzmir polisi, kimya mühendisi olan Gaenned'i, İnterpol'ün isteği üzerine gözaltına aldı.

Önce serbest bırakıldı

Guenned'in eşi ve çocukları ise ülkelerine döndüler. Adının uluslararası bir uyuşturucu kaçakçılığına karıştığı iddiasıyla Fas İnterpol'ü tarafından bir yıldır kırmızı bültenle arandığı belirtilen Guenned, teslim edildiği Narkotik Şube Müdürlüğü, Belçika ve Fas İnterpol'ü ile temasa geçti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekiplerince perşembe günü nöbetçi mahkemeye çıkarılan Guenned'i hakim Belçika'dan gelen bilgi üzerine serbest bıraktı.

Sonra da tutuklandı

Ancak savcının Fas'tan bilgi gelmediği gerekçesiyle bir üst mahkemeye yaptığı itiraz üzerine Guenned, tedbir olarak tutuklandı ve Buca Cezaevi'ne gönderildi. Uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgisinin bulunmadığı, rejim muhalifi olduğu için Fas tarafından arandığı iddia edildi. Guenned'in, geçen yıl da Brüksel'in Zaventem Havalimanı'nda aynı İnterpol bülteniyle gözaltına alındığı, o dönemde diplomatik pasaportu sayesinde salıverildiği öğrenildi.

Konsolosluk devrede

Belçika Konsolosluğu da, Guenned için devreye girdi. Daha önce İzmir'e getirdiği TIR'ında, eroin yapımında kullanılan 23 ton asit anhidrit maddesi elegeçirilen Belçikalı şoför Willy Helene De Becker'i savunup tahliye olmasını sağlayan avukat Ali Baykal ile oğlu Yücel Baykal'la bağlantı kurdukları öğrenildi. Avukatların, üst mahkemeye itiraz hazırlığında oldukları belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!