Behçet Oktay toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Behçet Oktay toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2009 13:41

ANKARA’da intihar eden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, bugün 4 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Malatya'nın Hekimhan İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dün akşam Hekimhan'a getirilen Behçet Oktay’ın cenazesi, bu sabah evinden alınarak Köprülü Mehmet Paşa Cami’sine getirildi. Hekimhan'da bir çok işyeri cenaze nedeniyle açmazken, ilçe Türk bayrakları ile donatıldı. Cami avlusuna getirilen oğlunun cenazesine sarılan 79 yaşındaki baba Mehmet Oktay uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada baba Mehmet Oktay, basın mensuplarının görüntü almasına tepki gösterdi.

KALABALIK CAMİYE SIĞMADI

Yaklaşık 4 bin kişinin cenaze törenine katılması nedeniyle, cenaze namazı da camide kılınamadı. Bunun üzerine Behçet Oktay'ın cenazesi hükümet konağı önüne getirildi. Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın cenaze namazı hükümet binası önünde kılındı.
Köprülü Mehmet Paşa Camii imamının kıldırdığı cenaze namazına Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AKP milletvekilleri Öznur Çalık, İhsan Koca, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Genel Müdür yardımcıları Ali Kolak, Celal Uzunkaya, Oktay'ın yakınları, Kahramanmaraş, Elazığ, Adıyaman emniyet müdürleri, değişik illerde görev yapan Özel Harekat mensupları, Belediye Başkan adayları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Ankara’da intihar eden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümü ile ilgili kimsenin konuşmak istemediği gözlendi. Dün yakınları yaptıkları açıklamalarda Behçet Oktay’ın intihar edecek bir kişi olmadığını ve solak olması nedeniyle, merminin sağ taraftan girdiği söylemişti.

Behçet Oktay’ın teyzesinin oğlu Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, ölüm olayı ile ilgili kafasında soru işaretleri olduğunu söylemekle yetindi.

Oktay'ın cenazesi daha sonra Hekimhan İlçe Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!