Beethoven konserinde sona doğru

Güncelleme Tarihi:

Beethoven konserinde sona doğru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 14:12

Beethoven Festivali'nin kapanış konseri “Missa Solemnis”, klasik müziğin yıldız isimlerini bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Borusan Kültür Sanat'ın düzenlediği Beethoven Festivali’nin 21 Aralık’ta gerçekleşecek kapanış konseri, sanatçının en beğenilen eserleri arasında yer alan ve “Dona nobis pacem” (Bize barış getir) sözleriyle dikkat çeken “Missa Solemnis”i birbirinden başarılı isimler seslendirecek. Sanatçılara şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) eşlik edecek.

Konserin yıldızlarından Alman soprano Ruth Ziesak, uzmanlığını ülkesinin opera repertuarı konusunda geliştirmiş, Berlin, Salzburg ve Zürih’te opera sahnelerinin parlak solistlerinden biri olmuştu. Dünya çapında geniş hayran kitleleri bulunan sanatçı, eğitimci olarak da deneyimlerini genç müzisyenlerle paylaşıyor. Amerikalı tenor Richard Croft ise, Wagner’den Philip Glass’a uzanan repertuarı ile yalnızca kendi ülkesinde değil, Avrupa’da da ilgiyle izlenen çok güçlü bir ses. Eğitimini Kraliyet Müzik Akademisi’nde aldıktan sonra İngiltere’nin seçkin sahnelerinde deneyim kazanan bas sanatçısı David Soar ise, opera severlerin 2013 yılının BBC Proms’undaki performansı ile hatırlayacakları kült bir isim. Daily Telegraph ve New York Times gibi gazetelerin adından övgü ile söz ettiği genç ses Daniela Lehner ise bu konserin bir diğer sürprizi.

Haberin Devamı

BİFO ile birlikte sanatçılara eşlik edecek olan 1983 kuruluşlu Salzburg Bach Korosu, Avrupa’nın en seçkin koroları arasındaki yerini kısa sürede alarak Rönesans’tan 21. yüzyıl müziğine uzanan bir repertuar oluşturmuş, başta Salzburg Festivali olmak üzere Almanya, Amerika, Fransa ve İtalya’da uluslararası festivallerde çeşitli başarılar kazanmış bir topluluk.

İstanbul Borusan Kültür Sanat 15. yılına iki yılda bir düzenlenecek tematik bir festivalle girdi. İlki Ludwig van Beethoven’a adanan festival, 18 Aralık’ta başladı.

Festivalin 21 Aralık Cumartesi akşamı, saat 20.00’de Lütfi Kırdar ICEC’de gerçekleşecek son konserinin detayları;

Beethoven konserinde sona doğru

Haberin Devamı

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası

Sascha Goetzel orkestra şefi

Salzburg Bach Korosu

Alois Glassner orkestra şefi

Ruth Ziesak soprano

Daniela Lehner mezzo-soprano

Richard Croft tenor

David Soar bas

Ludwig van Beethoven besteci

Tam Fiyat: 130, 85, 65, 45 TL

BİFOKART Klasik: 104, 68, 52, 36 TL

BİFOKART Gold: 90, 60, 45, 32 TL

BAKMADAN GEÇME!