Beddua pankartı

Güncelleme Tarihi:

Beddua pankartı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2004 01:09

Almanya’da çalışıp biriktirdiği 550 bin markını Kombassan Holding’e kaptıran Hanifi Doğan, parasını isteyince dayak yedi. Soluğu Ankara’da alan işçi, beddua pankartlarıyla Adalet Bakanlığı’nın önünde eylem yaptı.

YOZGAT’tan 1973 yılında Almanya’ya giden ve biriktirdiği bütün parasını Kombassan Holding’e kaptıran 4 çocuk babası, 54 yaşındaki Hanifi Doğan, yüzde 20 kár vaadiyle yatırdığı 550 bin markını istemek için gittiği holdingin merkezinin bulunduğu Konya’da, holdingin güvenlik görevlilerince dövüldüğünü söyledi.

ÇUVALLARLA TOPLADILAR

Sesini duyurmak için üzerine giydiği ve ‘Kefenim’ diye nitelediği elbisesiyle Adalet Bakanlığı önünde eylem yapan Doğan, gözaltına alınarak Çankaya Polis Karakolu’na götürüldü. Kombassan Holding’in 1995-96 yıllarında Almanya’daki Milli Görüş Teşkilatı’na ait camilerde çuvallarla para topladığını anlatan Doğan, şöyle dedi:

HEPSİNE HARAM OLSUN

‘Bize
‘Paranızı faize yatırmayın, yüksek kár payı ile bize verin. Biz bu paraları helál işletip, size kár payı dağıtacağız’ diyorlardı. Çoğu kişiye de yüzde 20 kár payı verdiler. Bizi böyle kandırıp paralarımızı aldılar. Ancak şu anda Almanya’da 30 bine yakın insan mağdur duruma düştü. Paramızı yediler, hepsine haram olsun.

REHİN TUTTULAR

Holdinge gittiğimde paramı ödeyeceklerini söyleyerek aldıkları para karşılığında bana verdikleri makbuzları istediler. Verdim. Makbuzları yırtıp, bana para vermeyeceklerini söylediler ve akşama kadar beni holding binasında rehin tuttular. Karanlık çökünce de önce dövüp, ardından terminale götürerek yaka-paça beni otobüse bindererek Ankara’ya gönderdiler.’


Eylemden de ceza yedi

Kombassanzede işçi Hanifi Doğan, kefen süsü verdiği beyaz bir örtüyle Adalet Bakanlığı’nın önüne geldi. Kombassan Holding Başkanı Haşim Bayram’a lanetler yağdıran gurbetçi, gözaltına alınarak Çankaya Polis Karakolu’na götürüldü. 550 bin markını kaptırdığı Kombassan çalışanları tarafından dayak yiyen Doğan, savcılık talimatıyla ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet’ suçundan 151 milyon lira para cezasına çarptırıldı. Serbest bırakılan Doğan, son çare olarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!