Bedava kömür tartışması

Güncelleme Tarihi:

Bedava kömür tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 11:32

KONYA’nın Meram İlçesi’nin Çomaklı ve Ali Ulvi Kurucu Mahallesi’nde, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından, yardıma muhtaç ailelere ücretsiz dağıtılan kömür tartışma yarattı.

Bazı vatandaşlar, kömür dağıtım listesinde adları olmasına rağmen, kendilerine kömür verilmediğini iddia etti. Çomak Mahallesi Muhtarı Rafet Bozkurt, 150 kişiye kömür dağıtıldığını, 60 kişiye daha kömür dağıtılacağını söyledi.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Çomaklı ve Ali Ulvi Kurucu Mahallesi’nde yardıma muhtaç ailelere ücretsiz kömür dağıtıldı. Kömür başvurusunda bulunmasına rağmen kömür alamadığını iddia eden vatandaşlardan bazıları, mahalle camisi önünde toplanarak, bu duruma tepki gösterdi. 5 çocuk babası işsiz Ramazan Balcı (48), kömür için muhtarlığa müracaat ettiğini, bazı ailelere kömür dağıtılmasına rağmen kendisine verilmediğini iddia etti. Balcı, “Bazı ailelere 20’şer torba kömür dağıtmışlar. Ama bize vermediler. Sokaktan ve çevredeki inşaatlardan topladığımız tahta parçaları ile ısınmaya çalışıyoruz. Kışın ortasında verilen üç beş torba kömür neye yaracak. Bu mahalledeki aileler geçim sıkıntı içerisinde. Mağdur durumdayız ve kömür yardımı yapılmıyor” dedi.

‘ÇOCUĞUMA İLAÇ ALAMIYORUM’

3 çocuk annesi Ümmi Söylemez (40) de, eşinin inşaatlarda işçi olarak çalıştığını belirterek, “İnşaatlarda sigortasız çalıştığı için, biz de isteğe bağlı olarak, Tarım Sigortası yaptırdık. Eşim Tarım Sigortalı olduğu için kömür yardımı talebimiz kabul olmadı. İlköğretim Okulu 3’üncü sınıfa giden kızım Tuğçe Can’da horman bozukluğu hastalığı var. Sürekli ilaç kullanması gerekir. Kızıma bile ilaç yardımı alamadım” diye konuştu.

Seyyar satıcılık ve günü birlik işlerde çalışarak 4 çocuğunu okutmaya çalıştığını belirten Ali Önecek (49) ise şunları söyledi:
“Maddi durumumuz iyi değil. Çok zor durumdayız. Para olmadığı için üniversitede okuyan çocuğuma bazen harçlık veremiyorum. Zor durumda olduğumuz için de kömür yardımı için müracaatta bulundum. Bizim mahalle biraz kenar mahalle olduğu için kimse bakmıyor. Üç-beş kiye kömür yardımı yapıldı. Diğer ailelere kömür dağıtılmadı. Hatta yetiştirme yurdundan gelen iki çocuk, mahallemizde oturuyor, onlara dahi kömür verilmedi. Bizi bu hale getirenler utansın.”

MUHTAR: HAKSIZLIK YOK

Çomaklı Mahallesi Muhtarı Rafet Bozkurt ise, 20 yıldır muhtarlık görevini sürdürdüğünü hatırlatarak şöyle konuştu:

“Mahallemiz 450 hanedir ve köylerden aşırı derecede göç alan bir yerleşim yeridir. Genellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin bulunduğu mahalleyiz. Bu yüzden de yardıma ihtiyaçı olan aile sayısı fazla. Kömür yardımı için müracaat sayımız 250’dir. Bunun 135’ini geçen yılki liste oluşturmaktadır. Şuan 150 kişiye dağıtıldı. Yetkililer, bir hafta içinde 40 kişiye daha dağıtılacağını belirtiler. Geri kalan 60 kişinin kömür yardım talebi kabul olmadı. Her aileye 23’er torba kömür dağıtıldı. Kömür dağıtımında haksızlık yapılmıyor.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!