Bebekleriyle geldiler

Güncelleme Tarihi:

Bebekleriyle geldiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2011 15:45

Meslek öncesi eğitim sürelerini tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 11. dönem 344 adli yargı hakim ve savcı adayının ad çekme töreni gerçekleştirildi. Bazı adaylar törene çocuklarıyla birlikte katıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu, YSK Başkanı Ali Em, yüksek yargı organlarının temsilcileri, hakim ve savcı adayları ile aileleri katıldı.

KUCAKLARINDA BEBEKLERİYLE TÖRENE GELDİLER / Foto Galeri

İLK KURADAN DÖRTYOL HAKİMLİĞİ ÇIKTI

11. Dönem adli yargı hakim adayları birincisi Nilüfer Aydın, konuşmasında, yeni görevlerinde adalet dağıtmaya başlayacaklarını ve Atatürk'ün çizdiği hedefler doğrultusunda Türkiye'yi her alanda olduğu gibi hukuk alanında da en üst seviyeye ulaştırmak için çalışacaklarını söyledi.

Göreve başladıkları andan itibaren asla doğruluktan ve dürüstlükten şaşmayacaklarını, adaletten taviz vermeyeceklerini dile getiren Aydın, “Geç gelen adalet, adalet değildir ilkesini asla unutmayacağız” dedi. Bir meslek değil, yaşam biçimi seçtiklerinin bilincinde olduklarını vurgulayan Aydın, daima bu bilinçle hareket edeceklerini ve kendilerine inananları asla utandırmayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Sadullah Ergin, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ve Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu dereceye girenlere plaketlerini verdi.
Ergin'in butona basmasıyla başlayan 11. Dönem hakim ve cumhuriyet savcısı ad kurasında, ilk olarak Tolga Kaya Dörtyol hakimliğine atandı.
Önce adayın, daha sonra görev yapacağı ilin bilgisayar ortamında çekildiği kurada, 344 hakim ve cumhuriyet savcısının görev yeri belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!