Bebeklere Anadolu ninnileri

Güncelleme Tarihi:

Bebeklere Anadolu ninnileri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2005 11:04

Annelerin yüzyıllardır, bebeklerine sevgilerini müzikle yoğurarak söyledikleri ninniler, bir albümde toplandı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden derlenen ninniler ile Alman, Çin, İngiliz, İtalyan ve İskandinav ninnilerinin bir arada sunulduğu CD, On Müzik'ten piyasaya çıktı.

Serkan Akgün'ün derlediği “Anadolu ve Dünya Ninnileri” adlı albümde, İstanbul, Van, Gaziantep, Erzincan, Kütahya, Rumeli ninnileri ile Alman, İrlanda, Çin, İngiliz, İtalyan ve İskandinav ninnileri yer alıyor.

Serkan Akgün, albümde, bebeklere sadece uyuturken değil, günün her saatinde dinletilebilecek 12 ninni bulunduğunu belirtti.

Anadolu'dan ve dünyanın değişik ülkelerinden seçilerek bir araya getirilmiş olan bu ninnilerin bir pedagog eşliğinde hazırlandığını anlatan Akgün, şunları kaydetti:

“Ninniler içerdikleri çeşitli doğa ve bebek sesleriyle onların saf dünyasına girebilmekte, polifonik, armonik ve ritmik yapılarıyla bebeğin zeka gelişimini desteklemektedirler.

Bilimsel kaynaklara dayanılarak bir pedagog eşliğinde kapakta fotoğrafı bulunan kızım Elmira'ya bu ninnileri defalarca dinletip aldığımız tepkileri değerlendirerek bu albümü oluşturduk. Onun rahat uykuya daldığını ve gün içerisinde ninnileri dinlettiğimizde daha huzurlu ve keyifli olduğunu gözlemledik.”

Bebeklerin annelerinin sesini tanıdıklarını ve kendilerini güvende hissettiklerini ifade eden Akgün, bu nedenle albümde ninnileri başka birisinin sesiyle okutmaktan kaçındıklarını ve ninnilere enstrümantal olarak yer verdiklerini belirtti.
Akgün, bu ninnilerin bebeğe anne karnındayken dinletilmeye başlanmasının daha yararlı olduğunu kaydederek, “Bebek doğduktan sonra bu sesleri hatırlayacak, anne karnındaki huzuru ve güveni duyarak rahatlayacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!