Bebeğini önce verdi, sonra geri istedi

Güncelleme Tarihi:

Bebeğini önce verdi, sonra geri istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 15:45

Denizli'de nikahsız yaşadığı kişiden olan bebeğini geçim sıkıntısı nedeniyle babanın da onayını alarak, İzmir'de yaşayan bir aileye veren anne, iki gün sonra pişman olarak polise başvurdu.

Haberin Devamı

Karşıyaka Mahallesi'nde, başka kadınla evli olan Yaşar E. (26) ile nikahsız olarak yaşayan Hicret Yaşar A'nın (25) iki ay önce bir bebeği oldu.

Hicret Yaşar A, geçim sıkıntısı içinde bulundukları için, işsiz olan bebeğin babası Yaşar E'nin de onayını alarak, bebeği İzmir'in Menemen ilçesindeki Selime ve Mehmet K. çiftine verdi.

Bebeğini verdikten sonra Yaşar E'den de ayrılarak Aydın'ın Nazilli ilçesindeki ailesinin yanına dönen anne, iki gün sonra Denizli'ye gelip polise başvurarak, durumu anlattı.

Polis, “hasretine dayanamadığı” bebeğini geri istediğini söyleyen annenin verdiği bilgi doğrultusunda, Menemen'deki aileye ulaştı.

Adının “Halil İbrahim” olduğu belirtilen bebek, Denizli'de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bünyesinde koruma altına alındı.
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, bebeğin velayetinin belirlenmesi için dava açıldı.

Haberin Devamı

Her iki tarafın ifadelerinden “para talep edilmemiş olmasına karşın Menemenli ailenin kendi rızasıyla 2 bin 100 YTL analık hakkı adı altında ödeme yapmış olduğu” tespit edildi.

Bunu dikkate alan Cumhuriyet Savcılığının istemiyle, dava sonuçlanıncaya kadar bebeğin SHÇEK korumasında kalmasına karar verildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!