Bebeğini öldürdü, ceza almayacak

Güncelleme Tarihi:

Bebeğini öldürdü, ceza almayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2009 14:01

Kağıthane'de mutfaktan aldığı bıçakla kundakta yatan 33 günlük bebeğini bıçaklayarak öldüren Sümeyye D.'nin akıl hastası olduğundan, mahkeme sanığa ceza verilemeyeceğine karar verdi.

Haberin Devamı

"PİŞMANIM, YAPTIĞIMIN DOĞRU OLMADIĞINI BİLİYORUM"

 

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Sümeyye D. ve avukatı katıldı.

 

Duruşmada söz alan Sümeyye D. "Ben eşimle evlendikten sonraki tarihlerde de doktor nezaretinde ilaç kullanıyorum. Ancak kullandığım ilacın çocuğuma zarar vereceğini düşünerek ilacı kesmiştim, kullanmıyordum. İlacı kullanmamamın sonucunda müptela olduğum akıl hastalığının etkisi ile çocuğumu öldürmüş oldum. Pişmanım. Şu anda ilacımı kullanıyorum. Aklım başımdadır. Yaptığımın doğru olmadığını biliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haberin Devamı

AVUKATI: SUÇU AKIL HASTALIĞINA DAYALI OLARAK İŞLEMİŞTİR

 

Sümeyye D.'nin avukatı Murat Demir, "Müvekkilimin ifadesi doğrudur. Suçu akıl hastalığına dayalı olarak işlemiştir. Dosyadaki mevcut belgeler ve tutanaklar müvekkilimin savunmasını doğrulamaktadır" dedi.

 

Duruşmada, otopsi raporu, ölü muayene raporu, sanığın akıl hastası olduğuna ilişkin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 4. İhtisas Kurulunca verilmiş rapor da okundu.

 

MAHKEME, SANIĞA CEZA VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA KARAR VERDİ

 

Mahkeme heyeti sanığın işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı ve davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azaltan akıl hastalığına müptala olduğu anlaşıldığında sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca sanığın koruma ve tedavi amaçlı olarak güvenlik tedbirine tabi tutulmasına ve bulunduğu yere yakın yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasına karar verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!