Bebeği terk eden dayı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Bebeği terk eden dayı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2007 00:00

Van’ın Erciş İlçesi’nde, "Epidermolizis Bülloza" adlı cilt hastalığı ile dünyaya gelen 38 günlük kız bebeği terk eden dayısı İ.A. tutuklandı.

AĞRI’nın Patnos İlçesi nüfusuna kayıtlı 18 yaşındaki M.A. ve V.A. çiftinin 38 gün önce Van’ın Erciş Devlet Hastanesi’nde ilk çocukları dünyaya geldi. Kız bebeğin vücudundaki morlukları gören aile, tedavi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne geldi. Ancak çift, kısa süre sonra bebeklerini hastanede bırakarak ortadan kayboldu. Bunun üzerine M.A’nın ağabeyi İ.A. minik yeğenini hastaneden alarak Erciş’teki Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Beyazıt İlköğretim Okulu yakınlarında kundağa sarılı olarak bıraktı.

Polis tarafından bulunarak önce Erciş Devlet Hastanesi’ne ardından da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi götürülen bebek tedavi altına alındı. Konuyla ilgili olarak Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde gözaltına alınan anne M.A. ile ağabeyi İ.A’nın Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nnde ifadeleri alındı. Daha sonra Cumhuriyet Savcılığı’na sevkedilen İ.A. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken anne M.A. ise serbest bırakıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Servisi’nde tedavisi süren kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!