Bebeği muayenehaneden çöp torbasında taşımışlar

Güncelleme Tarihi:

Bebeği muayenehaneden çöp torbasında taşımışlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2010 14:57

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde İ.S.'nin (25) askerdeki sevgilisi A.A.'dan olan ve ‘aile meclisi' kararı ile boğularak öldürüldükten sonra evin bahçesine gömülüp üstü beton ile kapatılan 2 günlük kız bebek cinayetiyle ilgili polis ekipleri amca T.S.'yi gözaltına alındı. Kayıt dışı özel muayenehanede para karşılığında yapılan doğum ardından bebeğin çöp poşeti içinde eve götürüldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Aile meclisi kararı ile öldürülen 2 günlük bebek cinayetinde yeni gelişmeler ortaya çıktı. Doğumu gerçekleştiren Çorlu Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı İ.K.'nın özel muayenehanesine 14 Nisan Çarşamba günü ailenin olduğu gün muayeneye gelen hamile bir kadın, doğum sırasında odadan gelen bebek sesini duydu. Bir süre sonra odada kendine gelen anne sekreterden çöp poşeti istedi. Bunun üzerine İ.S. ile annesi T.S. ile yenge B.S.'nin ellerindeki poşetle panik halinde dışarıya çıktı.

POLİSİ ARAYIP DURUMU ANLATTI

Muayenehanedeki işi biten hamile kadın evine gitti. Hamile kadın, muayenehaneden çıkan 3 kadının hareketlerinden şüphe duyunca 2 gün sonra ankesörlü bir telefondan polisi arayarak olay günü tanık olduğu olayı anlattıktan sonra telefonu kapattı. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, doktorun sekreteri N.D.'ye ulaştı. Sekreter bebeğin muayenehanede dünyaya geldiğini ve sonra ailenin bebeği götürdüğünü açıkladı. Bunun üzerine savcının talimatı ile eve giden polis ekipleri bebeği bulamayınca evdeki 55 yaşındaki T.S. ile çocukları, 25 yaşındaki İ.S., 18 yaşındaki T.S., 20 yaşındaki F.S., 34 yaşındaki gelini B.S. ile Çorlu Devlet Hastanesi Kadın Doğum uzmanı İ. K. ile özel muayenehanesinde çalışan sekreteri N.D. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kayıt dışı yapılması planlanan doğum için Kadın Doğum Uzmanı Dr. İ.K.'nın muayenehanesinde gelen İ.S., anne T.S. ve yenge B.S. sekreter N.D. ile doğum pazarlığına başladı. Sekreter doğum için 1500 TL istedi. Aile 1200 TL'nin olduğunu söyledi. Daha sonra bu fiyata anlaşıldı ve doğum gerçekleşti.

Doğumun ardından bebek bir çöp poşet içine konulduktan sonra ailenin yaşadığı evlerine götürüldü. Burada toplanan aile meclisi ile bebeğin ölümüne karar verdi ve boğularak öldürülen bebek daha sonra açılan çukura gömüldü ve üstü beton ile kapatıldı.

Soruşturmayı genişleten polis ekipleri, gözaltındaki şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda amca, 42 yaşındaki T.S.'yi de gözaltına aldı. Şüpheliler olası linç girişimine karşı geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontorolü için Çorlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Dr. İ.K. gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, sekreteri N.D. “Benim suçum yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anneanne T. S. ise gazetecilerin kendisini görüntülememesi için yüzünü tamamen başörtüsü ile kapatırken, soğukkanlı görünen anne İ.S., polis eşliğinde sağlık kontrolünden geçirildi ve ekip otomobiline götürüldü. Burada gazetecilerin “Pişman mısınız?” sorusunu yanıtsız bıraktı. Gözaltındaki 8 kişinin polisteki sorgusu sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!