BEA ve Intel'den Itanium işbirliği

Güncelleme Tarihi:

BEA ve Intelden Itanium işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2001 11:30

BEA ve Intel firmaları, yeni kuşak Itanium işlemciler için işbirliği yaptı. Anlaşma, BEA WebLogic e-iş platformunun Itanium uyumlu hale getirilmesini öngörüyor. BEA Systems ve Intel Corporation, BEA WebLogic yazılımının Itanium ve IA-32 platformlarıyla uyumlu hale getirilmesi için işbirliği yaptığını duyurdu. Anlaşma, Java 2 Enterprise Edition (J2EE) e-iş yazılım platformunun, Microsoft Windows ve Linux dahil pek çok işletim sisteminde çalışabilmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

Anlaşma gereği, iki şirket de Intel mimarisine dayalı BEA ürünlerinin optimizasyonu için birlikte geliştirme çalışmaları yapacak. Ayrıca, donanım üreticileri, bağımsız yazılım sağlayıcılar veentegratörler ile özel pazarlama ve satış aktiviteleri gerçekleştirecek. Ortaklık, misyon kritik e-iş uygulamaları ve Web hizmetleri için kullanılan Intel tabanlı sunucuların yeteneklerini artırmayı amaçlıyor.

Intel Mimarisi Grup Başkanı Paul Otellini, işbirliğiyle, platform çeşitliliğine yönelik kullanıcı taleplerini karşılayacaklarını ve işlevsellikten ya da hızlı uygulama avantajından ödün vermeyen bir çözüm sunacaklarını belirtirken, BEA Systems Başkanı Bill Coleman ise yeni işbirliği hakkında şunları kaydetti:

"Intel sunucular üzerinde BEA WebLogic uygulamalarının hızla artmasını hedefliyoruz. Öte yandan, BEA üzerinde geliştirilen uygulamaların yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu ortaklık, müşterilerimize,üretim ortamları için daha geniş seçenekler sunacak. Aynı zamanda, bağımsız yazılım üreticilerine, Intel tabanlı donanım üzerinde daha fazla yaygınlaştırma ve daha hızlı performans avantajları sağlayacak."

YENİ PROGRAMLAR VE ÖZEL LABORATUVAR
Intel ve BEA firmalarının e-iş ortaklığı, bu yıl pazara sürülmesi planlanan bazı yeni programları ve bir teknoloji laboratuvarını içeriyor. Sözkonusu programlar arasında, BEA WebLogic e-iş platformunun Intel tabanlı sunucular için sertifikasyonu ve optimizasyonu bulunuyor.

Teknoloji laboratuvarında ise iki şirketin ortak ürünlerinin performansı ve ölçeklenebilirliği test edilip belgelenecek. Intel ve BEA, doğrudan satış ve kanal satışı organizasyonlarına yönelik eğitim ve tedarik malzemesi desteğinde bulunacak ve yeni hizmetler sunmak için birlikte çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!