BDP'li Bengi Yıldız'a soruşturma

Güncelleme Tarihi:

BDPli Bengi Yıldıza soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 11:47

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız hakkında “halkı askerlikten soğuttuğu” gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca, yaptığı konuşmada “Halkı askerlikten soğuttuğu” gerekçesiyle BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı Irak'taki Kandil ve Mahmur kaplarından Türkiye'ye gelerek teslim olan terör örgütü üyelerinin serbest bırakılması ve haklarındaki davaların düşürülmesi talebiyle Batman Belediyesinin önünde 3 gün önce düzenlenen izinsiz gösteride yaptığı konuşmada “halkı askerlikten soğuttuğu” gerekçesiyle Yıldız hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık ayrıca aynı izinsiz gösteri nedeniyle Bengi Yıldız hakkında “2911 sayılı yasaya muhalefet” ve “Terör örgütünün propagandası yapmak” suçlarından da soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

BENGİ YILDIZ NE DEMİŞTİ?

Haberin Devamı

BDP Gurup Başkan Vekili Bengi Yıldız, Batman'da yaptığı konuşmada Kürt ailelere çocuklarını askere göndermeme çağrısında bulunarak, “Askere gitmemek bir haktır. Kendi çocuklarımızı öldüreceğimize gider paşa paşa cezaevinde yatarız” dedi.

Avrupa'da ve dünyada ‘vicdani ret’ kararının uygulandığını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne göre askere gitmemenin bir hak olduğunu kaydeden Bengi Yıldız, “Cenazeler geliyor. Kürt çocuklarının cenazeleri geliyor. Bundan sonra çocuklarınızı askere göndermeyin. Kendi çocuklarımızı öldüreceğimize gider 1, 2 ve 10 yıl cezaevinde yatarız. Ulaştığınız herkese bunu söyleyin” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!