BDP'den sürpriz karar

Güncelleme Tarihi:

BDPden sürpriz karar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 12:22

12 Haziran’daki seçimlerin ardından boykot kararı alarak yemin etmeyen BDP’li milletvekillerinin yeni yasama yılında TBMM’de olacakları, Meclis'e dönüş kararının bugün açıklanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Bugün Diyarbakır'da toplanan BDP'li milletvekillerinin toplantısından Meclis'e dönüş kararının çıktığı öğrenildi.

BDP’lilerin ya Meclis’in açılacağı 1 Ekim Cumartesi günü ya da daha sonraki günlerde TBMM’ye gelerek yemin edecekleri kaydedildi.

DTK: "MECLİS'E GİDİN"

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, BDP’ye çağrıda bulunarak, "DTK, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birçok kesimle yaptığımız istişare sonucunda Kürt halkının demokratik muhalefetini ve mücadelesini doğru bir şekilde Meclis’te sürdürme eğilimi çıktı" dedi.

Ahmet Türk, BDP’nin Meclis boykotuna ilişkin dün gerçekleştirdikleri toplantının sonucunu açıkladı. BDP grubunun toplanacağı Kayapınar Gençlik Merkezi’nde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan önce kürsüye çıkan Ahmet Türk, "Başından beri Meclis’i boykot değil, hükümetin olası gelişmelerle ilgili duyarlılığını sağlamakla ilgili ve sancılı sürecin önüne geçmek için toplumun dikkatini çekmek için karar aldık" dedi.

Haberin Devamı

BİRİLERİ BİZİM ADIMIZA KARAR VERMESİN

Diyalog karanın alınması ve sürdürülmesinin Türkiye gündemine taşıdıkların belirten Ahmet Türk şunları söyledi:

"Bu duyarlılığımıza rağmen hükümet gerçekten bir çatışma dönemine, savaşa sürüklenmesini göz göre göre kanalları kapatarak, olabildikçe demokratik Kürt muhalefetini tahrik etmeye çalıştı. Bugün diyalog müzakere ile sorunların çözülebileceğine halen inanıyoruz. Farklı bir sürecin yeniden müzakere sürecinin geliştirilmesi konusunda ısrarımızı açık şekilde ortaya koyuyoruz. Biz halkımızın iradesiyle parlamentoya gittik. Bizi seçen halkımızdır. Gidip gitmeme kararını halkımızla paylaşarak ona göre karar oluşturmuş oluruz. Birileri, Kürtlerin tavrı, mücadele biçimi, parlamentoya gidip gitmeme konusunda karar sahibi olamaz."

GİDİN EĞİLİMİ ÇIKTI

Ahmet Türk, çatışmalı sürecin barışa dönüşmesi konusunda çabalarının süreceğini kaydetti. DTK’nin dün gerçekleştirilen toplantısında BDP’nin Meclis boykotunu tartıştıklarını hatırlatan Türk, "DTK, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birçok kesimle yaptığımız istişare sonucunda, Kürt halkının demokratik muhalefetini ve mücadelesini doğru bir şekilde Meclis’te sürdürme eğilim çıktı. DTK bir tavsiye kararı alıyor, eğilimi ortaya koyuyor. Ancak grubumuzun alacağı karar ne olursa olsun grubumuzun alacağı kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Grubumuzun yanındayız. Kirli oyunlara karşı mücadelemeszi sürdürmekte kararlıyız" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!