BDP ile yıllar sonra bayram ziyareti

Güncelleme Tarihi:

BDP ile yıllar sonra bayram ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2010 00:00

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan değişim, dünkü partiler arası bayramlaşmalara da yansıdı.

İki parti arasında karşılıklı bayramlaşma ziyaretleri gerçekleşirken, MHP ise BDP ile bayramlaşmadı. Ak Parti de bir süredir ara verdiği BDP ile yeniden bayramlaştı. BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ile MYK üyeleri Yüksel Mutlu ve Ayhan Bilgen’den oluşan heyet dün CHP Genel Merkezi’ne gelerek CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, Genel Başkan Yardımcısı Melda Onur ve Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı ile bayramlaştı. Özçelik, ziyaretle ilgili bir soru üzerine, kendisinin ilk kez CHP Genel Merkezi’ne geldiğini, ama parti olarak son ziyaretlerinin ne zaman yapıldığını anımsamadığını söyledi. Batum ise ziyaret programlaması yaparken siyasi partileri ayırmadıklarını ve kendilerinden bir heyetin aynı saatlerde BDP’yi ziyaret ettiğini söyledi. Özçelik, solda birlik için yürüttükleri görüşmelerle ilgili bir soruya, şu karşılığı verdi:
Malum tavır
“Biz kuruluşumuzdan beri demokrasi güçlerinin birarada olmasını istiyoruz. Bir çatı altında da olabileceği gibi demokratik işbirliği şeklinde de olabilir. Biz bütün demokrasiyi savuna siyasi partilerle iyi ilişkiler kuruyoruz. Bazı siyasi partilerle görüşüyoruz. CHP ile bu güne kadar bir temasımız olmadı eski yönetimin malum tavrından dolayı ama CHP’deki bu değişim dönüşümle umarım yeni bir dönemde başlamış olacaktır.”
İşbirliği yaparız
Batum ise aynı soru için şunları söyledi: “Türkiye’de gerçek anlamda demokratik, laik, emeğin haklarına, sosyal haklara, hukukun üstünlüğüne dayanan bir cumhuriyeti yeni baştan oluşturmamız lazım. Burada hangi partiyle nasıl yapıyorsun, eskiden yapıyor muydun, yapmıyor muydun önemli değil. Önemli olan bu ilkelerin konulması. Bu değerleri gözeten bütün partilerle ve görüşlerle işbirliği yaparız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!