BDP: Her cümlenin başına T.C gerekmez

Güncelleme Tarihi:

BDP: Her cümlenin başına T.C gerekmez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2013 16:21

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Tabii ki devletin adı kalacak ama her cümlenin başına ‘Türkiye Cumhuriyeti’ konulması gerekir mi? Bence gerekmez” dedi.

Haberin Devamı

Tan, dün düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerde Kürt öğrencilere karşı belli kesimler tarafından saldırı yapıldığını savundu. Bu konuda ilgilileri göreve çağırdığını belirten Tan, “Bir avuç çeteye bu ülke teslim edilmemeli” dedi. Demokrasinin herkes için istenmesi gerektiğini dile getiren Tan, şiddete başvurmadan herkesin fikrini açıklayabilmesi gerektiğini söyledi.

BAKAN YAZICI: ADALET SARAYLARINDA TC İBARESİ YOK

Dicle Üniversitesi’nde de farklı görüşlerde olan tüm öğrencilere seslenmek istediğini söyleyen Tan, “Soğukkanlı olun. Özellikle Kürt gençlerin birbirlerine düşmesi, çatışması, en başta Kürt halkına, onun mücadelesine ve sürece zarar verir” dedi. Tan, “Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumların tabelalarından TC ibaresinin çıkarılmasıyla” ilgili bir soru üzerine, “Olayın ayrıntısını bilmiyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nin adı değişmez herhalde. Hükümetle her konuda anlaşamıyoruz ancak tabii ki devletin adı kalacak ama her cümlenin başına ‘Türkiye Cumhuriyeti’ konulması gerekir mi? Bence gerekmez” dedi.

Haberin Devamı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!