BÇG çalışmasının bir ürünü mü?

Güncelleme Tarihi:

BÇG çalışmasının bir ürünü mü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2013 00:21

28 Şubat soruşturmasının 10’uncu dalgasında dün 7 emekli asker ifadeye çağrıldı. 3 gündür süren dalgalarda bu kez eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin savcılıkta ifade verdi.

Haberin Devamı

Celasin, ifadesinin ardından serbest kaldı. Terörle Mücadele Şube ekiplerince dün sabah Celasin’in yanı sıra emekli Tuğgeneral İzzettin Gürdan Ankara’dan, emekli Koramiral Aydan Erol, emekli Tümamiral Mustafa Özbey, emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer ve emekli Korgeneral Ahmet Atalay Efeer İstanbul’dan, Emekli Tümgeneral Şevket Turan ise İzmir’den ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesi’ne getirildi. Emekli askerler, cumhuriyet savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin’e ifade verdi.

Saat 09.30’da getirildiği adliyede savcılara 4 saat ifade veren Celasin, serbest bırakıldı. Celasin, 7 Nisan 1997’deki “gizli” toplantıyla ilgili soruya, “Belge konusunda bilgim yok. Toplantı yapılmışsa da bilemiyorum” dedi.

BÇG BELGESİNİ GÖRMEDİM
Celasin, savcıların kendisine gösterdiği Batı Çalışma Grubu (BÇG) teşkilat yapısının bulunduğu belge ve şemayla ilgili ise, “Belgeyi ilk kez görüyorum” dedi. Savcının, “Televizyon ve gazetelerde psikolojik harekât malzemesi olarak kullanılan Fadime Şahin, Müslüm Gündüz, Aczimendiler, tarikat ve cemaat haberleri, temiz toplum, aydınlık için bir dakikalık karanlık eylemleri böyle bir çalışmanın ürünü müydü?” sorusuna ise Celasin, belgenin içeriği konusunda bilgisinin olmadığını söyledi. Savcıların “Ağustos 1998 tarihli Yüksek Öğretim Kurumları’nda türban sorunu konulu andıç başlıklı belgede, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olarak Ergin Celasin imzası var ve el yazısı ile not düşürülmüş. Belge, BÇG faaliyetleri kapsamında mı hazırlanmıştır?” sorusuna ise Celasin, “İmza bana ait. MGK Genel Sekreteri olduğum dönemde düzenlenen bir belgedir. Başbakanlık’ta kurulan Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu’nda görüşülmesi amacıyla hazırlanmıştır. Talimatımla hazırlanmış bir belge değildir” yanıtını verdi. Celasin, Sincan’da tankların yürütülmesiyle ilgili de, “Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

GENELKURMAY 31 ARALIK’TA BELGE GÖNDERDİ
CELASİN’in avukatı Erol Aras, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “Genelkurmay 31 Aralık itibarıyla bir belge göndermiş. ‘Yeni belge göndermedik’ diyorlar. Önceden gönderdiği belgeler var. O belgede de daha öncekilerden başka, imzalı bir şey yok. BÇG ile ilgili bir çalışmadan söz ediliyor. Hava Kuvvetleri Komutanımızla ilgili, herhangi bir toplantıya katıldığına dair bir iddia yoktu.”



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!