BBC Türkçe radyo sustu

Güncelleme Tarihi:

BBC Türkçe radyo sustu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 00:00

Yayın hayatına İkinci Dünya Savaşı yıllarında başlayan BBC Türkçe, dün akşam son kez dinleyicilerine “Burası BBC Londra’”diye seslendi. Radyo yayının sona ermesi BBC Türkçe Servisi’nde burukluk yarattı. Servisin Editörü Murat Nişancıoğlu, “Herkes radyonun kapanmasından dolayı bir burukluk hissediyor. Çünkü bu, 72 yıllık bir gelenek” dedi. Yayına son verme kararı İngiltere’de hemen her alanda yapılan bütçe kesintilerinin bir uzantısı olarak alındı. Türkçe dahil toplam 32 farklı dilde yayın yapan BBC Dünya Servisi’nin bütçesi, yaklaşık yüzde 25 oranında kesintiye uğradı. Kadrosu küçülecek olan servis, internet ve TV yayınlarına devam edecek.

Radyonun son yayınında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra aralarında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yayınlara katkıda bulunan eski gazeteciler, muhabirler ile siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi, BBC Türkçe’ye ilişkin görüşlerini anlattı.

1939’da kurulan BBC Türkçe Servisi’nde Can Yücel, Halit Kıvanç ve Orhan Boran gibi ustalar görev almış, Zeki Müren, Müzeyyen Senar ve Yeşilçam oyuncuları yayınlara konuk olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!