BBC: Herkes terörist Apo'nun idamını istiyor

Güncelleme Tarihi:

BBC: Herkes terörist Aponun idamını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

BBC'den bir ekip Erzurum'a gelerek, vatandaşların görüşlerini aldı. BBC Muhabiri Chris Morris, bir kameraman ve tercümanla birlikte geldiği Erzurum'da, parti il başkanlıklarını ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Şehit yakınlarına, insan hakları ve terörist Öcalan'la ilgili sorular yönelten Morris, şehit yakınlarından ‘‘İnsan hakları bizim hakkımızı niye aramıyor?’’ karşılığını aldı. ‘‘Terörist Öcalan idam edilsin mi, edilmesin mi?’’ diye de soran Morris, şu değerlendirmeyi yaptı:

‘‘Herkes Öcalan'ın asılmasını istiyor. Zaten biz de farklı bir yanıt beklemiyorduk. İnsanlarınız bu konuda çok hassas ve kızgın. Öte yandan Öcalan, yakalandığı ilk günlerdeki desteğini kaybetti ve Avrupa'da Öcalan'ın asılmasına karşı olanların sayısı da giderek azalıyor.’’

CNN'in sitesinde Öcalan anketi

CNN Televizyonu'nun İnternet'teki sayfasında bir ‘Öcalan köşesi ve anketi’ açıldı. CNN'in genel İnternet sayfasındaki ‘Öcalan köşesi’ açıldığında, çok sayıda makale bulunabiliyor. Bu köşede bulunan mini ankette ise ‘Kürtlerin devlet kurma talebi geçerli midir?’ sorusu yöneltiliyor. Dün itibarıyla ankete katılanların yüzde 63'ü ‘geçerli olmadığı’ yönünde oy kullanırken, ‘geçerli’ diyenlerin oranı yüzde 32, ‘fikrim yok’ yanıtı verenlerinki de yüzde 6 olarak ortaya çıktı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!