Bazı yardımcılar liste dışı

Güncelleme Tarihi:

Bazı yardımcılar liste dışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 02:01

Kemal Kılıçdaroğlu’nun fermuar sistemi ve merkez yoklamasıyla adayların belirleneceği iller için yaptığı çalışmanın pazar günü bitmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun 6 Nisan’da toplanacak CHP Parti Meclisi’nin onayına sunacağı listelerde bazı genel başkan yardımcılarına ve partinin bazı önemli isimlerine yer vermeyeceği iddia ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul, Ankara ve İzmir’in fermuar sistemiyle belirlenecek adaylarıyla, tüm adaylarının merkez yoklamasıyla belirleneceği 30 il için çalışmaya başladı. Çalışmalarını “Bülent Ecevit Parti Okulu” adı verilen eski CHP Genel Merkezi ile Ankara Yüzüncüyıl’daki evinde sürdüren Kılıçdaroğlu listeye son şeklini pazar günü verecek. Kılıçdaroğlu aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de olduğu illerin belli sıralarına “Fermuar Sistemi” ile aday yerleştirecek. Gaziantep, Eskişehir, Hatay, Kocaeli’nin de olduğu 30 ilin tüm sıraları da bizzat Kılıçdaroğlu belirleyecek.

İSTANBUL’DA KİM HANGİ SIRAYA

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun, 6 Nisan’da toplanacak Parti Meclisi’nin onayına sunacağı listelerde aralarında genel başkan yardımcılarının da olduğu partinin bazı önemli isimlerine yer vermeyeceği iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu, İstanbul 1’inci bölgede 1, 3, 5, 7 ve 9’uncu sıralar için genel merkez kontenjanı hakkını kullanacak. İlk sıraya bir kadın adayı getirme sözü veren Kılıçdaroğlu’nun üçüncü sıra tercihinin CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin olması bekleniyor. 5’inci sıraya Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’yi, 7’inci sıraya partiye gelişi tartışma yaratan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun konulması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun 9’uncu sıra tercihini ise kadın adaydan kullanabileceği, böylelikle bu bölgeden üç kadın adayın meclise girmesini sağlayabileceği iddia ediliyor.

KARADENİZ VE BALKAN KÖKENLİ TALEBİ

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul 2’nci bölgede ilk sırayı alacak kadın aday için kafasındaki isim İştar Gözaydın’ın olduğu öğrenildi. Gözaydın’ın ardından kontenjan kullanacağı 3 ve 5’inci sıralar için Genel Başkan Yardımcıları Burhan Şenatalar ile Sezgin Tanrıkulu’nun isimleri öne çıkıyor. Ancak “Karadeniz ve Balkan kökenli aday gösterilsin” talebinin sonuç vermesi halinde Kılıçdaroğlu’nun bu doğrultuda bir adım atabileceği de savunuluyor. İstanbul 3’üncü bölgede de diğer iki bölgede olduğu gibi ilk sıra için kadın aday tercihi yapacak olan Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Grup Başkanvekili Engin Altay, milletvekilleri Umut Oran ve Erdoğan Toprak’in isimlerini ajandasına yazdı. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı, Ortopedik Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Avukat Turan Hançerli de olası isimler arasında gösteriliyor.

Ankara kadınların

Haberin Devamı

Ankara 1’inci bölgede 1, 3, 5 ve 7’inci sıraların ilk sırası için Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’yi düşündüğü belirtilen Kılıçdaroğlu’nun, Ankara 2’nci bölgenin ilk sırası için de kadın aday tercihinde bulunması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun en çok zorlanacağı illerden biri Ankara. Ankara 1’inci bölgede 3, 5, 7 ve 2’nci bölgede 3’üncü sıralar için Genel Başkan Yardımcıları Murat Özçelik, Tekin Bingöl, Haluk Koç ve Sencer Ayata ile Grup Başkanvekili Levent Gök arasından tercih yapmak zorunda kalacak. Kılıçdaroğlu’nun özellikle Ankara’nın bu sıkışıklığı nedeniyle bazı genel başkan yardımcılarına, “Sizinle milletvekili olarak değil ancak genel başkan yardımcılarım olarak çalışmaya devam etmek istiyorum” diyebileceği belirtiliyor.

İzmir’de Roman aday

Haberin Devamı

2015 genel seçimlerinde seçim bölgesi olarak seçtiği ve önseçime de girdiği İzmir için ise Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki isimlerden biri Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız. Gençlik kollarının son dönemdeki çalışmalarından memnun olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu’nun Yıldız’ı seçilebilecek bir sıradan aday göstereceği vurgulanıyor. Kılıçdaroğlu’nun İzmir adaylarından biri de Romanların temsilcisi İzmir 2’inci bölgeden Özcan Purçu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!