Bayram trafiği TEM’i kilitledi

Güncelleme Tarihi:

Bayram trafiği TEM’i kilitledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 16:03

RAMAZAN Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenler bugün öğleden sonra yola çıkınca, TEM Karayolu’nun bazı bölümleri ile D-100 Karayolu’nun kent içi geçişi zaman zaman kilitlendi. Gebze Eskihisar’daki feribot iskelesinde, saat 14.00’den itibaren kuyruklar oluşmaya başladı.

TEM Karayolu'nda, öğle saatlerinden itibaren, İstanbul'un Çamlıca gişelerinden İzmit yönüne büyük bir yoğunluk göze çarptı. Saat 14.00 sıralarında TEM’den Esskihisar çıkışı olan Bayramoğlu gişeleri ile Gebze turnikelerinin önü kilitlendi. TEM’in bakım ve onarım çalışması yapılan bazı bölümlerin de de yol tek şeride düştüğünden, trafik ağır ilerledi.

Bursa ve İzmir yönüne gidecek olan sürücülerin büyük bir bölümünün Gebze Eskihisar’daki feribotu tercih etmeleri nedeniyle, saat 14.00'ten itibaren iskele önünde uzun kuyruklar oluştu.

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri, Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında normal günlerde 6 feribot çalıştırırken, bu sabahtan itibaren 5 yeni feribot ilavesiyle sayıyı 11’e çıkardı. İDO yetkilileri buradaki yoğunluğun gece geç saatlere kadar sürmesinin beklendiğini bildirdi. Aynı yoğunluk, Eskihisar’daki kadar olmasa da Yalova Topçular İskelesi’nde de etkili oldu.

D-100 Karayolu’nun kent içi geçişi de zaman zaman kilitlendi.

Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında diğer günlerde günde 3 bin civarında araç taşınırken, arife günü ile bayramın son günlerinde bu sayının 8 bini aştığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!