Baykurt'un hasta yatağındaki dileği

Güncelleme Tarihi:

Baykurtun hasta yatağındaki dileği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk edebiyatına çok sayıda eser kazandıran ünlü yazar Fakir Baykurt'n Essen Üniversite Kliniği'ndeki tedavisi sürüyor. Hasta yatağında eşi ve oğluyla zaman zaman sohbet eden Baykurt, en büyük dileğinin bir yıl önce kendi köyü olan Burdur'un Akçaköyü'ne yaptırdığı ve kitaplarını bağışladığı kütüphaneye bir memur atanması olduğunu söyledi. Yakalandığı pankreas kanseriyle mücadele eden Baykurt ancak kısa sürelerle ve güçlükle konuşabiliyor. 48 yıllık eşi Muzaffer hanım, Türkiye'den gelen kızları Sönmez ve Işık ile Hamburg'da yaşayan oğlu Tonguç, yazarın sürekli yanında bulunuyorlar.

Yazarın, Köy Enstitülerinin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç'un adını verdiği film yönetmeni oğlu Tonguç Baykurt, son günlerde babasının ziyaretçi kabul etmediğini belirterek ‘‘Geceleri ben yanında yatıyorum. Hep edebiyattan konuşmamı ve Türk şairlerinden şiirler okumamı istiyor' dedi.

Tonguç, babasının Ürgüp'lü gezici bir kütüphanecinin yaşamını konu eden bir roman üzerinde 15 yıldır çalıştığını, ancak kitabı tamamlayamadığını sözlerine ekledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!