Baykam'dan İtalyan gelin için sergi

Güncelleme Tarihi:

Baykamdan İtalyan gelin için sergi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2008 12:49

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ölü bulunan “Pippa Bacca” ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo anısına İstanbul'da “Pippa Bacca ve Barış” başlıklı bir sergi düzenleneceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Baykam, UPSD Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın Türkiye'de uğradığı “hunharca” saldırı sonucu yaşamını kaybetmesinin tüm ülkeyi ve Türk sanat ortamını derinden yaraladığını belirterek, “Bir kültür elçisinin, üstelik evrensel barış projesine imza atan uluslararası sanatçının, topraklarımızda, güven, sevgi ve dostluk ilişkisi içine girmek istediği ortamda bu şekilde hain bir cinayete kurban gitmiş olması, tüm duyarlı Türk vatandaşlarınca lanetlenen bir alçaklıktır” dedi.

UPSD Yönetim Kurulu ve ülkenin tüm duyarlı sanatçıları olarak İtalyan halkına ve İtalyan sanat ortamına derin üzüntülerini ilettiklerini kaydeden Baykam, açıklamada “Konuksever ve tüm yabancı halklara sevgi ve saygı dolu Türk ulusu, böyle utanç verici bir katliamın topraklarımızda yaşanmış olmasından dolayı büyük bir şaşkınlık, mahcubiyet ve tarif edilemez büyük bir acı içindedir. İtalyan, Türk ve tüm dünya sanatçılarına başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
UPSD'nin, Pippa Bacca'nın ailesi ve İtalyan Kültür Ataşeliği ile temasa geçerek, sanatçının anısına İstanbul'da İtalyan, Türk ve Bacca'nın dostu olan her ülkeden sanatçıların katılımıyla “Pippa Bacca ve Barış” başlıklı bir sergi düzenleyeceğini bildiren Baykam, sergiye ilişkin bilgilerin daha sonra duyurulacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!