'Baykal'la görüşebilmek için uçakta yer bile ayırttım'

Güncelleme Tarihi:

Baykalla görüşebilmek için uçakta yer bile ayırttım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 13:21

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'la görüşebilmek için başvurduğu ilginç bir yöntemi anlattı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) ile Türk Hava Yolları (THY), Avrupa Birliği (AB) katılım sürecinde hem Türk, hem de Avrupa kamuoyunu bilgilendirmek ve önyargıları kırmak amacıyla uçaklarda broşür dağıtacak. Atatürk Havalimanı’ndaki Airport Otel’de düzenlenen basın toplantısında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu bir protokol imzaladı.

 

AB Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan yayınların, Türk Hava Yolları ve AnadoluJet uçuşlarında Türk ve Avrupalı yolculara ulaşabilmesi amacıyla yapılan yeni çalışmanın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında Devlet Bakanı Egemen Bağış,Yahudi soykırım törenlerine katıldığını belirterek AB insanlık tarihinin en önemli barış projesi olduğunu, bugün AB’nin kendi değerlerini özümsemeyen ırkçı zihniyetlerin AB ‘yi kuşatmaya çalıştığına dikkat çekti. Bağış konuymasına şöyle devam etti, “Bu kapsamda tanıtım faaliyetlerimiz yoğun şekilde devam etmektedir. Kararlığımız tamdır. Türkiye’nin AB hedefinde hiçbir sapma yoktur. Bugün kadar olduğu gibi bundan sonrada bu heyecan ve azmimizle bu hedefe doğru yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz.En önemli önceliklerimizden biri AB sürecini sadece devletin değil bütün toplumumuz ortak paydası haline getirmek çabasındayız. Biz fişi çekmiyoruz. Güç kaynağına sürekli enerji depoluyoruz. AB her türlü riski olarak bu fişi çekmeye kalkarsa. Biz ona da her zaman hazır olduğumuz vurguluyoruz. Türkiye’nin ekonomik büyümesine dikkat çeken Bağış, “Bize bu süreç içinde kapıyı kilitli tutanlar bir gün içerde havasız kalacaklardır" dedi.

 

Haberin Devamı

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

 

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış bir gazetecinin Türkiye 50 yıldır AB kapısında tüm iyi niyetine ve çabalarına rağmen çıkartılan zorlukların nedeni konusundaki bir soruya ise şu cevabı verdi:

Haberin Devamı

''Bazı çevrelerde eskiden beri Türkiye için üç şey söylenir. Birincisi Türkiye çok büyük bir ülkedir. Ama artık bu büyüklük Avrupa için bir avantaj haline geldi. İkincisi fakir olduğu söylenir. Fakirliği de artık bir gerçek değildir. O tarihlerde milli gelirimiz 400 dolardı,bugün 11 bin dolar. Türkiye AB kapısında yalvaracak bir ülke değildir. Bu abesle iştigaldir. Son madde ise Türkiye müslümandır. Biz 1959’da da müslümandık . Bugünde müslümanız. Biz doğunun en batılı, batının da en doğulu ülkesiyiz. Bizim artık bir 50 yıl daha bekleyecek bir durumumuz yok. İnançlıyız ,kararlıyız. Durmak yok yola devam edeceğiz. Türkiye’nin önü açıktır. Güneş balçıkla sıvanmaz."

 

Haberin Devamı

Bağış, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır için yaptığı konuşmayı da değerlendirerek “Türkiye artık başka ülkeleri takip eden değil başka ülkeleri yönlendiren bir ülke olmuştur" diye konuştu.

 

BAYKAL’LA GÖRÜŞMEK İÇİN UÇAKTA YER AYIRTTI

 

Bakan Bağış, görüşme fırsatı bulamadığı CHP eski lideri Deniz Baykal’ın da Brüksel uçuşunu öğrendiğinde aynı uçağa yer ayırttığını ve böylece bir görüşme yaptığını esprili bir şekilde anlattı.

 

Bağış, görüşmeyi şöyle anlattı: "Ben göreve ilk atandığımda ana muhalefet partisinin o zamanki genel başkanından bir yıl çabalamama rağmen randevu alamamıştım. Kendisine bazı konuları aktarabilmek için yine THY’nin yardımına başvurmuştum. Sayın Baykal’ın Brüksel'e gideceğini öğrendiğimde aynı uçakta yer ayırtmıştım. Uçakta bir görüşme yapmak durumunda kalmıştım. Başmüzakareci olarak içerde de dışarda da müzakereyi canlı tutmamız gerekiyor."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!