Baykal'ın Halki Palas kadrosu

Güncelleme Tarihi:

Baykalın Halki Palas kadrosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2001 00:00



Mustafa KINALI / İSTANBUL
Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal iş, sanat, medya, bilim, kültür ve basın dünyasından değişik düşüncelere, Türkiye ile ilgili fikirlere sahip olanlardan yararlanmak için toplantılar yapmaya başladı.

Türk siyaset hayatında ‘Halki Palas Toplantıları’ olarak yerini alabilecek olan ve her ayın 3'üncü cumartesi günü farklı kişilerle gerçekleştirilecek basına kapalı toplantıların ilki dün Heybeliada'daki Halki Palace da yapıldı.

Spor bir kıyafetle geldiği Bostancı'dan Kınalı Vatan isimli motora toplantıya katılan konuklarla birlikte binen ve otelin iskelesine inen Baykal, ‘‘Toplantının somut bir hedefi yok. Siyaset dışındaki kültür, sanat, bilim ve basın dünyasının fikirlerini, bakış açılarını anlamak ve onları olabildiğince siyasete aktarmak istiyoruz. Siyasetin dar kalıplarını kırmak niyetindeyiz’’ dedi.

Toplumun değişik kesimlerinden önemli çalışmalar yapan kişileri biraraya getirmek, serbest bir ortamda konuşmak istediklerini söyleyen Baykal, ‘‘Düşüncelerinden yararlanmak istedik’’ dedi.

Kimler katıldı

Genellikle 25-30 kişilik gruplar halinde yapılacak toplantının ilkine dün şu isimler katıldı:

Hürriyet Yazarı Yaprak Özer, gazeteciler Nuri Çolakoğlu (üstte), Şakir Süter, Seda Güler, Cüneyt Koryürek, Serpil Yılmaz, Prof. Dr. Tayfun Akgüner ve Prof. Dr. Nükhet Güz, işadamı İlker Keremoğlu, Prof. Dr. Süheyl Batum, Prof. Dr. Eser Karataş, yazar Mario Levi, Prof. Dr. İlhan Ulusan, Prof. Dr. Ahmet Yücetürk, reklamcı Zafer Ataylan, yayıncı Halim Bulutoğlu, iktisatçı Prof. Dr. Oktay Yenal, yazar Hulki Aktunç, heykeltraş Handan Börtücene.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!