Baykal'dan 'türbanı biz çözeriz' sinyali

Güncelleme Tarihi:

Baykaldan türbanı biz çözeriz sinyali
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2008 09:01

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gündemdeki konuları değerlerdirirken, “Anayasa Mahkemesi kararının tartışmaları bitirmesi gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Baykal NTV’de katıldığı canlı yayında şöyle konuştu:

 

Saygıyla bekliyoruz: Bu konu (türban) bireysel özgürlük sorunu değildir, temelinde belli bir inanç yorumunun dayatılmasının yatmaktadır. Türkiye’de birileri genç kuşakların türbanlı olmasını istiyor. Bu, Türkiye’nin çekilmek istendiği ortamın bir başlangıcıdır. Anayasa Mahkemesi, tarihi bir karar alacak. Tam bir saygı içinde bunu ifade ediyorum, Anayasa Mahkemesi’nin alacağı karar ne olursa olsun, saygıyla karşılayacağız. Ama bilin ki, Türkiye’nin rotasıyla ilgili bir kırılmayı karara bağlayacaktır. Bu kadar önemli bir olaydır. Anayasa Mahkemesi kararının, konuya ilişkin tartışmaları bitirmesi gerekmektedir. Son merci bu. Anayasa Mahkemesi’nin kararını saygıyla bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin tarihi bir sorumlulukla kararını alması gerekir. Türkiye’nin tarihi yolculuğuna tanık olacağız hepimiz. Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra bu kavga devam eder mi, eder. Yıllardan beri devam ediyor. Eğer Anayasa Mahkemesi bunun anayasamıza aykırı olduğuna karar verirse, bir mevziyi elde edememiş olacaklar, mücadelelerine devam edecekler tabii.

 

Haberin Devamı

Temiz iktidar: Türban sorununu ancak laiklik konusunda sicili temiz bir iktidar çözebilir. Bu konu, hiçbir zaman dini istismar konusu olarak görülmez, Türkiye’nin gidişatının dini yaşam tarzına yönelmediği güvencesi toplumda paylaşılırsa, türban takılması da sorun olarak algılanmaz.

 

Gates’in görüşmelerini Meclis’e taşıyacağız

 

Sürpriz oldu: Harekatın bitişi tam bir sürpriz oldu. Geçen Perşembe günü öğle saatlerinde gerçekleştirilen şehit cenazelerinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ile haftalık olağan görüşmesini yaptı. Benim kanaatim odur ki, bu karar orada alınıyor.

 

Haberin Devamı

Meclis’e taşıyacağız: ABD Savunma Bakanı Robert Gates Türkiye’deki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’la özel ikili görüşme yaptı. Burada nelerin görüşüldüğünün de bilinmesi gerekiyor. Olayın siyasi boyutu sorunludur ve bunun hesabını sormak istiyoruz. Bu yüzden bu durumu TBMM gündemine getireceğiz.       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!