Baykal'dan Sarıgül, Vatan ve Mutlu’ya dava

Güncelleme Tarihi:

Baykaldan Sarıgül, Vatan ve Mutlu’ya dava
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 10, 2005 11:13

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Vatan Gazetesi, Mustafa Mutlu ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında, kendisi ve parti yöneticileri hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmalarından dolayı, Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 45 bin YTL’lik tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Baykal’ın avukatları Doç.Dr. Hasan Bıyıklı, Şahin Mengü, Mutluhan Kargözoğlu, Ahmet Çörtoğlu, Hülya Pekşirin, Şükrü Evrim İnal, Feyza Yüksel, Mehmet Ali Köksal, Demet Derviş ve Alper Öktem, Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık, Mustafa Mutlu ve Mustafa Sarıgül hakkında hazırladıkları 45 bin YTL’lik manevi tazminat davası dilekçesi bugün Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verildi.

  Â

Parti’nin 13’üncü Olağanüstü Kurultayı’nda Mustafa Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddialarının tartışıldığı belirtilen dava dilekçesinde, kurultaydan sonra Mustafa Mutlu’nun Vatan Gazetesi’nde 3, 4, 5 Ocak 2005 tarihlerinde Baykal’ın "CHP’li belediyelere ahlak ve hukuk dışı baskı ve telkinlerde bulunarak yakınlarına ekonomik menfaat temin eden bir kişi olarak sunulduğu"na ilişkin yazılarının kuşku bırakacak nitelikte olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

  Â

Vatan yazarı Mustafa Mutlu’nun kurultaya ilişkin değerlendirmesinde "Sayın Sarıgül, CHP yönetimiyle ilgili ’kuşku uyandırabilecek icraatları’ içeren geniş bir bilgi ve belge birikimine sahip. Ama hakkındaki hiçbir hukuki karar olmamasına karşın kendisini ’yolsuzlukla’, ’rüşvetle’ suçlayan Baykal’a karşı, elindeki kozları kullanamadı" diyerek şu ifadelere yer verdiği hatırlatıldı:

  Â

"Şimdi Sayın Mustafa Sarıgül’e soruyorum,

  Â

-CHP İstanbul İl Başkanı ve aday olduğunuz Kurultay’ın Divan Başkanı Şinasi Öktem’in sahibi olduğu şirket aracılığıyla, belediyelerin çevre düzenleme ve ağaçlandırma ihalelerine girdiğini biliyoruz. Sayın Öktem’in şirketi bu güne kadar Şişli Belediyesi’nde hiç ihale aldı mı? Aldıysa, bu ihalelerin tarihleri, konuları ve tutarları nedir? Bu ihalelere başka firmalar da katıldı mı? Teklifler neydi? Bu ihaleyle ilgili CHP yönetiminden bir yönlendirme geldi mi?

  Â

Haberin Devamı

-CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’ın Özel Kalem Müdiresi Nesrin Baytok’un eşi Can Baytok’un Genel Müdürü ve hissedarı olduğu ’Odesa Bilişim’ adlı firmaya bugüne kadar hiç bilgisayar alım ve yazılım işi verdiniz mi? Verdinizse bu ihalelerin tarihleri, konuları ve tutarları nedir? Bu ihalelere başka firmalar katıldı mı? Teklifleri neydi? Bu ihaleyle ilgili CHP yönetiminden bir yönlendirme geldi mi?

  Â

Ben bu iki sorunun yanıtını da biliyorum, evet."

  Â

Bu tür haberlerin "Mustafa Sarıgül hakkındaki yolsuzluk suçlamalarının etkisini azaltmaya yönelik" olduğu ileri sürülen dilekçede Sarıgül’e atfen şu ifadelere yer verildi:

  Â

"Can Bey, devamlı Sayın Baykal’ın yanındadır. Baykal bize her defasında ’Can Bey’e sahip çıkalım, destekleyelim’ demiştir. Can Bey de ihalelerimize girmiş ve kazanmıştır."

 

Haberin Devamı

SARIGÜL-MUTLU İŞBİRLİĞİ YAPTI İDDİASI

 

Dava konusu yazılarda Mustafa Mutlu’nun, Mustafa Sarıgül işbirliğiyle Deniz Baykal’a zarar vermeyi amaçladıkları iddia edilirken, Baykal’ın "Bazı CHP’li belediyelere baskı ve telkinlerde bulunularak, siyasal etiğe aykırı bir biçimde kendisine yakın kişilere parasal menfaat temin eden bir kişi olarak sunulduğu" ileri sürüldü.

  Â

Dilekçede Mustafa Sarıgül’ün "Baykal’ın kendisine baskı yaparak yakınlarına menfaat temin etmesi", Mustafa Mutlu’nun ise İstanbul İl Başkanı ve Özel Kalem Müdürü’nün eşinin şirketlerine iş verilmesiyle ilgili baskı ve telkinlerde bulunulduğu iddialarını ispat etmek zorunda olduğu ifade edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!