Baykal'dan anket tepkisi: AKP'nin mutfak çalışması

Güncelleme Tarihi:

Baykaldan anket tepkisi: AKPnin mutfak çalışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2007 17:53

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP’nin basına yansıyan cumhurbaşkanlığı anketini, “AKP’nin iç, mutfak çalışmaları. Yarın manevra zorunluluğu kaçınılmazlığı ortaya çıkarsa neler yapabilecekleri ile ilgili fiili hazırlık içine giriyorlar. Dayatma politikasını işletemez hale gelirsek nasıl bir alternatif geri çekilme hattı çizeriz yaklaşımı içinde yapılan hazırlıklar” şeklinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

Baykal, KKTC Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Baykal, AKP’nin basına yansıyan cumhurbaşkanlığı anketi ile ilgili soru üzerine, "Mutfak çalışmaları. Bunlar AKP’nin kendi iç, mutfak çalışmaları. Sorun bu mutfağı aşma sorunudur. AKP, kendi içinde çeşitli egzersizler yapıyor. Yarın manevra zorunluluğu kaçınılmazlığı ortaya çıkarsa neler yapabilecekleri ile ilgili fiili hazırlık içine giriyorlar. Dayatmayı sürdüremez hale geldikten sonraki alternatif savunma stratejileri bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Gereken, dayatma yapmaktan vazgeçmektir. Dayatma politikasını işletemez hale gelirsek nasıl bir alternatif geri çekilme hattı çizeriz yaklaşımı içinde yapılan hazırlıklar. Önemli olan konunun uzlaşma ile Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda, anayasamızın öngördüğü biçimde bir sonuca bağlanmasına yardımcı olmaktır. Böyle bir arayış yok” dedi.

MUTFAK ÇALIŞMASI

Baykal, “Ankette, daha önce uzlaşabilir dediğiniz Şener’in ismi yok?” sorusunu ise, “Bizim meselemiz değil bunlar. AKP’nin kendi mutfak çalışması, iç çalışması. İhtiyaç AKP’nin kendisini aşma zorunluluğunda olduğunu anlamasıdır. Bu sorunun AKP dışında, ötesinde, Türkiye’nin genelinin tümünü ilgilendiren sorun olduğunu kavraması ve o doğrultuda iyi niyetli uzlaşma arayışlarına girmesidir” diye yanıtladı. Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin “sürpriz olabilir” sözlerini kastederek, “Sürpriz olabilir diyorlar. Sürprize yönelik şeyler, gelişmeler” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!