Baykal'a partili tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Baykala partili tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2011 20:15

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde seçim çalışmalarını sürdüren CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili adayı Deniz Baykal, Taşağıl Belde binası yerine bir kahvede konuşunca partililerin tepkisiyle karşılaştı. Partilileri, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın sakinleştirdi.

Haberin Devamı

Antalya’da seçim çalışmalarını sürdüren Deniz Baykal, Manavgat İlçesi’nde bazı beldeleri ziyaret etti. Deniz Baykal’a ziyaretlerinde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, CHP İl Başkanı Özer Ülken, Antalya Milletvekili adayı Hakan Şimşek, Manavgat İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, Manavgat Belediye Başkanvekili CHP’li İbrahim Halimoğlu ve diğer parti yetkilileri eşlik etti. İlk olarak Manavgat’ın Taşağıl B:eldesi’ne gelen Deniz Baykal, burada bir mevlide katıldı. Mevlidin ardından Baykal, belde teşkilatının açılışını yapmak üzere geldiği Taşağıl merkezde belde binası yerine bir kahvede konuşma yaptı.

ÇİFTÇİ SÜREKLİ KAYBEDİYOR

Deniz Baykal, AK Parti’nin 9 yıl boyunca iktidarda olduğunu kaydederek, bu süreçte çiftçinin sürekli kaybeden olduğunu söyledi. Tarımdaki denklemin çiftçinin kaybı üzerine kurulduğunu ve bu nedenle üreticilerin sürekli kaybettiğini ileri süren Baykal, "Kumarhanelerde işletme sürekli kazanmasına karşılık, kumar oynayanlar devamlı kaybeder. Türk tarımı da bugün o noktadadır. Çiftçi sürekli kaybediyor. Bankalar sürekli kazanıyor. Girdi fiyatları artıyor. Ürün fiyatları sürekli düşüyor" dedi.

CHP’LİLERDEN TEPKİ

Baykal’ın konuşmasının uzaması üzerine kahve sahibinin AK Parti’li olduğunu iddia eden bir grup CHP’li, Baykal’ı görmek için sabahtan beri beklediklerini belirterek tepki gösterdi. Baykal’ın belde teşkilatına gelmemesini kabul edemediklerini belirten partilileri, CHP Manavgat İlçe Başkanı Abbas Tarakçı ve İl Başkanı Özer Ülken sakinleştirmeye çalıştı. Çabaların yetersiz kalması üzerine devreye Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın girdi. ’Büyük başkan buraya’ tezahüratları arasında belde teşkilatına giderek partilileri sakinleştiren Akaydın, havanın çok sıcak olduğunu hpatırlatarak, partililerden sükuneti bozmamalarını istedi.

Baykal daha sonra belde binasına giderek partililerle görüştü. Belde binasında kısa süre kalan Baykal’a CHP’liler ’Bu şık olmadı’ diyerek sitemde bulunurken, Baykal’ın moralinin ise bozuk olduğu gözlendi.

GÜLLERLE KARŞILANDI

Taşağıl Belde teşkilatının ardından Çolaklı’ya geçen Baykal, partililer tarafından güllerle karşılandı. Belde teşkilatının açılışını yapan Baykal, "Dünyanın her yerinde ham petrol fiyatları aynı. CHP iktidarında, 3.6 TL olan mazot fiyatı 1.5 TL’ye inecek" dedi. Baykal, daha sonra CHP’ye katılmak isteyen bir grup DSP’linin başvuru formunu imzaladı. Baykal, ardından yeni partililere rozet taktı, hatıra fotoğrafı çektirdi.



KA(HA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)







DHA-Politika - Türkiye-Antalya / Manavgat - Kamil ATALAY
2011-06-05 17:11:14

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!