Baykal zulmü

Güncelleme Tarihi:

Baykal zulmü
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2005 01:25

Partisinden ihraç edilmesiyle sonuçlanan son olaylar nedeniyle Amerika gezisini iptal eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eşi ve oğlunu uğurlamak için geldiği Atatürk Havalimanı’nda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı zalimlikle suçladı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) 11 ilin yönetimini görevden almasının antidemokratik olduğunu savunan Sarıgül, ‘Mevcut genel başkan koltuğunu korumak için her türlü zalimliği uyguluyor’’ dedi. Baykal’ı, CHP’yi padişahlıkla yönetmekle suçlayan Sarıgül, şunları söyledi: ‘Benim 2 tane gücüm var. Haktan ve halktan hiçbir zaman ayrılmayacağım. Arzu ettiğim tek olay, CHP’nin demokratikleşmesi. CHP padişahlığı yıkan, demokrasiyi kurum ve kuralları ile yerleştiren bir siyasi hareket. Ama görüyorum ki padişahlık yönetimini, tek adamlık yönetimini mevcut genel başkan tekrar geriye getirmeye çalışıyor.’

BAŞKA PARTİ YOK

Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, ‘Yeni bir siyasi parti kesinlikle yok. Ben CHP Gençlik Kolları üyesiyim. Anayasal ve hukuk hakkımı sonuna kadar koruyacağım. CHP’yi özgürleştireceğim, demokratikleştireceğim. CHP’yi iktidar yapana kadar bu mücadele devam edecek’ diye konuştu.

ABD’ye uğurladı

Eşi Aylin ve oğlu Ömer Sarıgül’ü New York’a uğurlamak üzere Atatürk Havalimanı’na gelen Mustafa Sarıgül, kendisinin de ailesiyle birlikte ABD’ye gitmek için program yaptığını, ancak olağanüstü gelişmeler nedeniyle bundan vazgeçtiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!