Baykal Münih'e geliyor.

Güncelleme Tarihi:

Baykal Münihe geliyor.
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2007 16:58

Haberin Devamı

 ALMANYA'nın Münih kentinde 43 yıldır düzenlenen Uluslararası Güvenlik Konferansı 9 Şubat Cuma günü başlıyor. Quandt Vakfı tarafından organize edilen ve NATO Güvenlik Konferansı olarak da bilinen konferansa bu yıl ilk defa Türkiye'den bir muhalefet partisi lideri çağrıldı. Üç gün sürecek olan toplantıya davet edilen Deniz Baykal'ın yanında Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil olmak üzere Münih'e geleceği bildirildi. Baykal’ın Münih'teki temasları sırasında Türk sivil toplum kurumlarının temsilcileriyle de bir araya geleceği duyuruldu.

'Global Sorunlar, Global Sorumluluklar' sloganı altında yapılacak olan bu yılki konferansta özellikle Ortadoğu'da süren savaş ve dünya enerji sorununun ön planda olacağı belirtildi. 39 ülkeden yaklaşık 250 davetlinin yer alacağı konferansta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Başbakan Angela Merkel, ABD Savunma Bakanı Robert Michael Gates, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ve Avrupa Birliği Konseyi Genel Sekreteri Javier Solana gibi politikacı ve devlet adamlarının birer konuşma yapacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Diğer yandan Bayerischer Hof otelinde gerçekleşecek olan güvenlik konferansının aslında bir silah ticareti platformu olduğunu ileri süren bazı savaş karşıtı örgütler, her yıl olduğu gibi bu yıl da protesto gösterileri yapacaklarını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!