Baydemir'in avukatlarına savunma için süre verildi

Güncelleme Tarihi:

Baydemirin avukatlarına savunma için süre verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 13:27

DİYARBAKIR'da geçen yıl güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı 4 teröristin toprağa verilmesinden sonra çıkan olaylarda göstericilerle yaptığı görüşme nedeniyle hakkında ‘Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık etmek' suçundan dava açılan Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir'in bugünkü duruşmaya katılmadı.

Haberin Devamı

Muş yakınlarında geçen yıl çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı 14 teröristten 4'ünün Diyarbakır’da toprağa verilmesinden sonra başlayan ve 3 gün boyunca devam eden olaylar sırasında göstericilerle yaptığı görüşmedeki sözleri nedeniyle hakkında, ‘PKK'ya bilerek isteyerek yardım etmek’ suçundan TCK'nın 314/2-3, 220/7 maddeleri uyarınca 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in yargılanmasına 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya Baydemir katılmazken, avukatları hazır bulundu. Sanık avukatları savunma için mahkemeden süre talebinde bulundu. Talebi kabul eden mahkeme duruşmayı erteledi.

İddianamede, Baydemir'in göstericilerle görüşme yaparak kendilerine, “Arkadaşlar, acınızı yürekten paylaşıyoruz. Gerilimin sürmesi insanımıza zarar verir. Yapacağınız aktivite sizin demokrasi ve özgürlük talebinize zarar verir. Bakın yürek acımız 14'tü, bugün 17 oldu, 18 olmasın. Şu ana kadar cesaretiniz için sizlere canı gönülden teşekkür ediyoruz. Siz kimliğinize, bağrı yanıklarınıza, acınıza sahip çıktınız. Biz de sizinleyiz buna emin olun” diyerek öldürülen PKK'lı teröristleri sahiplendiği, göstericileri ise cesaretlendirdiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

İddianamede, Baydemir'in, olayların terör örgütü PKK’nın talimatı ile gerçekleştirildiği gerçeğini, “Güvenlik güçleri artık karakollara çekilmelidir” sözleri ile kamufle ettiği, güvenlik güçlerinin eylem yapan kişilere müdahale etmesini engellemeye çalıştığı, PKK talimatları doğrultusunda eylem yapan kişileri cesaretlendirip eylem yapmaya devam etmelerini sağladığı ifade ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!