Baydemir: Gerçek failler bulunsun

Güncelleme Tarihi:

Baydemir: Gerçek failler bulunsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2007 12:25

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ankara Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen patlamanın gerçek faillerin yakalanmasını isteyerek, “Herşeyden önce sivillerin yaşamına yöneltilen bu saldırının temel nedeni kaos yaratmaktır, istikrarsızlık yaratmaktır. Bir nevi halkımızı, kitleleri terörize etmektir” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 7'inci Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali programı nedeniyle Belediye Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısı öncesi Ankarada meydana gelen patlamayı kınadı. Baydemir şunları söyşledi:

“Ankara’da 6 insanımızın yaşamını yitirmesine ve 100’ü aşkın insanımızın yaralanmasına neden olan hunharca saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz, bir kez daha kınıyoruz. Her şeyden önce sivillerin yaşamına yöneltilen bu saldırının temel hedefi kaos yaratmaktır, istikrarsızlık yaratmaktır. Bir nevi halkımızı, kitleleri terörize etmektir. Bunun nasıl ağır bir taravma olduğunu, ne kadar büyük bir acı olduğunu en iyi bilen kentlerden biri Diyarbakır’dır. Ve yine en iyi bilen yerel yöneticilerden biriyim. Daha 12 Eylül 2006’da benzer bir saldırıyı, benzer bir katliamı kentimiz Diyarbakır yaşamıştı.”

Haberin Devamı

Karanlıkta kalan, üstü örtülen maddi ve arkasındaki failleri ortaya çıkarılmayan her hak ihlali, her saldırının, başka hak ihlallerinin de zeminini hazırladığını belirten Osman Baydemir şöyle konuştu:

“Gerçek faillerin mutlak surette ortaya çıkarılması gerekir. Bir kez daha bunun son olmasını temenni ediyorum. Ve son olması için de bir kez daha yineliyorum, gerçek failleri kimse ortaya çıkarılmalıdır. Hem kamu vicdanında, hem de yargıda hak ettikleri cezayı görmeleri gerektiğine inanıyorum. Yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum, yaralılara şifa diliyorum. Umarım bu son saldırı olur, bu son acımız olur.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!