Baybaşinler'in beşi Interpol'e yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Baybaşinlerin beşi Interpole yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin'le 4 akrabası, Hollanda, Almanya ve İngiltere'de aynı anda ele geçirildi. İtalya, Belçika ve Türkiye'de operasyonlar sürüyor.

Ünlü uyuşturucu kaçakçısı Baybaşin Ailesi'nin 5 ferdi, Interpol'ün Avrupa ülkelerinde aynı anda düzenlenen şok operasyonlarla yakalandı. Avrupa'da bu zamana kadar görülmemiş bir şekilde yapılan ani baskınlarda, Hüseyin Baybaşin ve amcasının oğlu Gıyasettin Baybaşin Hollanda'da yakalanırken, aynı anda Almanya'da yapılan operasyonda Gıyasettin'in ağabeyi Nizamettin Baybaşin yakalandı. Yine aynı anda İngiltere'de, Hüseyin Baybaşin'in kardeşleri Abdullah ve Mehmet Şirin Baybaşin ele geçirildi. Operasyonlara İtalya, Belçika ve Türkiye'de de devam ediliyor. Baybaşin'lerle ilgili operasyonu İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, dün bir basın toplantısıyla açıkladı.

Kırmızı bültenle aranıyordu

Başesgioğlu, 1992 yılında Akdeniz'in uluslararası sularında 3 bin 100 kilo bazmorfin ile batan Kısmetim-1 adlı geminin ve 1998'de Edirne'de ele geçirilen 45 kilo eroin kaçakçılığının organizatörü olan Hüseyin Baybaşin'in, kırmızı bültenle aranırken, 1995 yılında Hollanda'da yakalandığını hatırlattı. Başesgioğlu, Baybaşin'in daha sonra Hollanda'dan ayrılmamak üzere serbest bırakıldığını söyledi. Baybaşin'in uyuşturucu kaçakçılığının yanı sıra, başta adam öldürme, rehin alma, sahtecilik gibi bir çok olayın organizatörü olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı, ‘‘Kendisi ayrıca PKK ile ilişkili faliyetlerin yanı sıra MED TV ve sözde sürgünde Kürt Parlementosu çalışmalarına da önemli ölçüde katkı ve maddi destek sağlamaktadır’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!