Baybaşin'e hapis cezası İngiliz basınında

Güncelleme Tarihi:

Baybaşine hapis cezası İngiliz basınında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2006 10:54

İngiltere'de Abdullah Baybaşin'in 22 yıl hapis cezasına çarptırıldığı dava İngiliz basınında geniş yer aldı.

Haberin Devamı

Bütün yayın organlarında gelişmeye yer veren BBC, internet sayfasında yayımladığı analizde, Baybaşin'in hikayesini, “bir uyuşturucu patronunun yükselişi ve düşüşü” olarak yorumladı. “Abdullah Baybaşin'in, Baybaşin ailesinin Avrupa hapishanelerine giren son üyesi olduğunu” belirten BBC, “ailenin Londra'daki Türk toplumu arasında korku saldığını” yazdı.

“Baybaşin ailesinin Lice'de başlayan eroin serüveninin 1998 yılında Avrupa'ya milyonlarca sterlinlik uyuşturucu ticaretine dönüştüğünü” kaydeden BBC, “Abdullah Baybaşin'in İngiltere'ye yönelik uyuşturucu ticaretinin en büyük paya sahip olduğunu” belirtti. BBC'nin analizinde, Baybaşin ailesi ve adamları tarafından tehdit edilen, haraca bağlanan bazı kişilerin ifadelerine de yer verildi ve Abdullah Baybaşin'in yakalandığı operasyon anlatıldı.

Haberin Devamı

The Times gazetesi de habere birinci sayfasında yer verdi ve Abdullah Baybaşin'i “eroin çetesinin elebaşısı” olarak tanımladı.

Gazete, “Abdullah Baybaşin'in İngiltere'den iltica hakkı isteyen bir Türk ve aynı zamanda Avrupa'nın en büyük ve en tehlikeli uyuşturucu patronu olduğunu” yazdı.

The Guardian da “Baybaşin'in bir uyuşturucu kaçakçılığı çetesinin elebaşısı olarak dün 22 yıl cezaya çarptırıldığını, karar açıklanırken Woolwich Ağır Ceza Mahkemesi'nin içinde ve dışında ağır silahlı polislerin kuş uçurtmadıklarını” duyurdu. Baybaşin'in İngiliz gümrük polisi için casusluk yaptığı iddialarına da yer veren Guardian, bu konuda İngiliz yetkililerin derin bir sessizlik içinde olduklarını, kimsenin yorum yapmak istemediğini yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!