Batman’dan 20 şehire yayılan lise projesi

Güncelleme Tarihi:

Batman’dan 20 şehire yayılan lise projesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 00:00

Batman Valiliği, liseli gençlere yönelik “İdeallerimizdeki Yarınlar” projesinin ikincisini başlattı. Projeyi Kalkınma Bakanlığı-SODES (Sosyal Destek Programı), Bahçeşehir Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Hürriyet gazetesi, Doğan Kitap ve Türkiye Yazarlar Birliği destekliyor.

Haberin Devamı

İDEALLERİMİZDEKİ Yarınlar–2 Yarınlarımızda Toplumsal Barış projesi, gençler arasında karşılıklı anlayış, hoşgörü, beraber yaşama kültürü ve dili, kardeşçe yaşama ve toplumsal barışın yol haritasını çıkarmayı hedefliyor. Batman valiliği, önce liseli gençliğin rol modellerini belirlemek için bölgede 2 bin öğrencinin katıldığı bir anket düzenledi. Öğrencilerin seçtiği ilk 10’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, sanatçı Sezen Aksu ve Şiwan Perwer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de yer aldı. Batman’la birlikte ankette seçilen ünlülerin doğdukları şehirler Bingöl, Bitlis, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Kayseri, Konya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Rize, Tunceli, Yozgat, Van ve Zonguldak da proje kapsamına alındı.
Yarınları yazıyorlar
Bu 20 şehirdeki 650 lisede öğrenim gören 750 bin öğrenci, geçtiğimiz hafta “Liseli Kalemler” yarışmasına başvurarak ideallerindeki yarınları yazmaya başladı. Yarışma, çarşamba günü sona erecek. Türkiye Yazarlar Birliği, 13–23 Mayıs tarihleri arasında, önce her şehrin en iyi ilk üçünü sonra da en iyi 60 eseri belirleyecek. Yarışma sonunda ilk 10’a giren öğrenciler, 24 Mayıs’ta İstanbul PEKOM’da (Polis Eğitim ve Kongre Merkezi) düzenlenen ödül törenine katılacak. Anketle belirledikleri rol modelleriyle buluşup sohbet edecekler. Ödüllü öğrenciler, İstanbul’da dört gün ağırlanacaklar.
Destek sağlam
Proje’nin Koordinatörü, Batman Emniyet Müdür Yardımcısı ve Projeler Koordinatörü Dr. Samih Teymur ile Hürriyet gazetesi muhabiri Gülden Aydın, öğrencilerin seçtiği 10 rol modeliyle röportaj yapacak. Röportajlar, Hürriyet Pazar’da yayımlanacak. Bu röportajlarla Türkiye Yazarlar Birliği’nin seçtiği en iyi yazılmış 60 “İdealimizdeki Yarınlar”, Doğan Kitap’tan tarafından kitaplaştırılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!