Batıda 'rekor' soğuk

Güncelleme Tarihi:

Batıda rekor soğuk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 01:29

İzlanda alçak basınç merkezinin etkisi altındaki doğuda önceki gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceyle Ardahan ve Erzincan’da ölçülürken, İzmir ve İstanbul da geri kalmadı.

Haberin Devamı

Gece en düşük hava sıcaklığı Afyonkarahisar Evciler’de eksi 24.2, Isparta Şarkikaraağaç’ta eksi 23.2, Burdur Çavdır’da eksi 23.1 derece olarak kaydedildi.

10 DERECE DÜŞECEK

Doğuda gece sıcaklık sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Erzincan’da 10, Ağrı’da 9, Kars’ta 8, Erzincan ve Bitlis’te 6, Muş ve Hakkâri’de 4 ve Van’da 3 derece kaydedildi. Bölgede 10 derece düşüş bekleniyor.
İstanbul’da çeşitli noktalarındaki termometreler gece hava sıcaklığını sıfırın altında 5 derece gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gece en soğuk yerin eksi 11 dereceyle Kınalı ile Selimpaşa olduğunu açıkladı.

SOBADAN 2 ÖLÜM

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından dün de ölümler vardı. Ordu’nun Altınordu ilçesinde Döndü (80) ve Necati Koyun (85) çifti sobadan sızan gazdan zehirlenerek öldü.

KONAK DONDU

Haberin Devamı

İzmir’de son 51 yılın en soğuk kış mevsimi yaşanıyor. En son 1964 yılında Güzelyalı’da hava sıcaklığı sıfırın altında 6.4 derece ölçülürken, önceki gece Konak Meydanı’nda sıfırın altında 6, Güzelyalı’da sıfırın altında 5 derece ölçüldü. mDHA

Bolu Dağı geçit vermedi

TEM’in Bolu bağlantısı aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle dün de geçit vermedi. TEM’in Bolu Dağı Tüneli geçişinin Ankara yönü dün sabah TIR’ların kaymasıyla kapandı. Yol 4 saatte açılabildi. Ancak trafik gün boyunca kayan araçlar nedeniyle sık sık durdu. Yolun kapanması nedeniyle D-100 Karayolu kenarında park eden araçların oluşturduğu konvoy 15 kilometreyi buldu. Mahsur kalan sürücülere ve yolculara Kızılay ekipleri kumanya dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!