Batı Trakya Türkü’ne ceza indirimi geldi

Güncelleme Tarihi:

Batı Trakya Türkü’ne ceza indirimi geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 00:00

Türkiye, İstanbul’daki Rum azınlığın yıllardan beri süregelen sorunlarını birer birer çözerken, Yunanistan da Batı Trakya Türkleri için olumlu bir adım attı.

Haberin Devamı

Yunan Çevre Bakan Yardımcısı Nikos Sifunakis, kaçak inşaatlarla ilgili yasa tasarısına, Batı Trakya Türklerinin yüzde 80 daha az ceza ödemeleri yönünde bir madde ekledi. Parlamentoda kabul edilen bu madde sayesinde 1960’lı yıllardan 1994’e kadar inşaat ruhsatı alamadıklarından her türlü inşaat ve bakım-onarım çalışmaları “kaçak” sayılan Batı Trakya Türkleri bu şekilde ağır cezalar ödemekten kurtuluyor. Sifunakis Batı Trakya’da Türkler için sağlanan bu kolaylığın bölgedeki Yunanlar için de uygulanması yönünde ikinci bir madde önerdi. Ancak aşırı milliyetçi Laos partisi sadece bir bölge için tenzilat yapılamayacağını, bunun eşitlik ilkesinin ihlali olduğunu söyleyerek tepki gösterince Yunanlarla ilgili madde geri çekildi.

Hürriyet’e konuşan Pasok milletvekili Ahmed Hacı Osman, yasanın Batı Trakya Türklerinin sıkıntılarının çözümünde bir ilk olduğunu ve devamının gelmesini umduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!