Batı Şeria’da aktivistler İsrail ordusuna ait kışlaya girdi

Güncelleme Tarihi:

Batı Şeria’da aktivistler İsrail ordusuna ait kışlaya girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 10:38

Yaklaşık 50 yerleşimci ve aşırı sağcı eylemciden oluşan bir grup, bugün erken saatlerde Kedumim yakınlarındaki Efraim Bölge Tugayı’na girmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Göstericiler askeri alana girerek lastikleri ateşe verdi, yollara çivi saçtı, arabalara saldırdı ve üst düzey bir askeri yetkiliyi taşıyan araca taş fırlattı.

 

Yetkililer, yaşanan olayın bir süreden beri devam eden “fiyat etiketi” eylemlerinin parçası olduğunu belirtti.  Bu eylemler, Filistin’in işgal edilen bölgelerindeki yerleşimciler ve onlara destek veren İsrailliler tarafından düzenleniyor.

 

İsrailli eylemciler, yerleşimcilerin onaysız konut birimlerinden çıkartılmasını protesto etmek için birkaç yıldan bu yana Filistinlilere ait mülkere ve İsrail askeri tesislerine saldırılar düzenliyor.

Haberin Devamı

 

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Askeri üste yaşanan gerginlik, İsrail askerlerinin Ürdün sınırındaki metruk bir binayı işgal eden 20 aktivisti buradan tahliye etmelerinin birkaç saat sonrasında gerçekleşti.

 

Askeri üs alanına giren aktivistler, askerler ve polis kuvveti tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Savunma Bakanı Ehud Barak, “fiyat etiketi” saldırılarının engellenmesi ve bu eylemleri düzenleyenlerin yakalanması emri verdi.

Ordu yetkilileri, bu sabah askeri üssün girişine taş atan 1991 doğumlu bir yerleşimcinin gözaltına alınmak isterken askerlere direndiğini belirtti ve Batı Şeria’daki operasyonların devam edeceğini bildirdi.

17 KİŞİ TUTUKLANDI
Muhalefet Kadima Partisi’nin lideri Tzipi Livni, radikalcilerin şiddet eylemlerine itilmesinden dolayı Başbakan Binyamin Netanyahu’yu sorumlu tuttu.

Yurtiçi Güvenlik Bakanı Matan Vilnia ise eylemi düzenleyenlerin, “İsrail’in güvenliğini tehdit eden Yahudi teröristler olarak” tanımladı.

İsrail polisi, dün Ürdün sınırındaki bir askeri üsse girmeye çalışan 17 aşırı sağcı aktivistin tutuklandığını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!