Başrol oyuncusu sahnede sara krizi geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Başrol oyuncusu sahnede sara krizi geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 14:06

Sanat güneşi merhum Zeki Müren anısına sahnelenen oyunun 2'inci perdesinde epilepsi hastası genç kızın sara nöbeti tutunca, gösteri yarıda kaldı..

Haberin Devamı

Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın ve oyunun izleyenler, genç kızın bayılmasını ilk anda rol gereği sandı. Sara nöbeti tutan genç kız ile rol arkadaşının bayılmasına üzülerek rahaatsızlanan genç, ambulansla  hastaneye kaldırıldı.

Sivas Sanat Tiyatrosu'nun sanat güneşi merhum Zeki Müren anısına sahnelediği oyunun 2. perdesinde, başrol oyuncularından epilepsi hastası genç kızın sara nöbeti tutunca, gösteri yarıda kaldı. Sara nöbeti tutan genç kız ile rol arkadaşının bayılmasına üzülerek rahatsızlanan genç, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentte bir süre önce kurulan Sivas Sanat Tiyatrosu, ilk sahneleyeceği oyun olarak Zeki Müren ve Altan Karındaş'ın 1965 yılında başrollerinde yer aldığı “Çay ve Sempati” adlı eseri seçti.

Haberin Devamı

Robert Anderson'un yazdığı, yönetmenliğini Halil Aydoğdu'nun yaptığı “Çay ve Sempati” adlı oyunun hazırlıklarını tamamlayan tiyatro ekibi, oyunun prömiyerini dün akşam Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'nde yaptı.

Sanat güneşi merhum Zeki Müren anısına sahnelenen oyunu, Türk Sineması'nın ünlü yönetmeni Ülkü Erakalın ile Sivas Sanat Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Fatih Eker, Sivas 58 Genç Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Asuman Tuz, dernek yöneticileri ve tiyatro severler izledi.

-BAŞROL OYUNCUSU, SAHNEDE SARA NÖBETİ GEÇİRDİ-

Oyunun 2. perdesinin başında, Laura Reynauld karakterini canlandıran 22 yaşındaki Dilek Keskin sara nöbeti geçirdi. Epilepsi hastası olduğu belirtilen, CÜ Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Keskin'e, ilk müdahaleyi rol arkadaşları yaptı.

Bu sırada, Bill Reynauld'u canlandıran, CÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ercan Hataysal (22) da eşi rolündeki Dilek Keskin'in baygınlık geçirmesine üzülerek rahatsızlandı.

Keskin ve Hataysal, ambulansla CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Salonda bulunanlardan bazılarının, Keskin'in rol icabı bayıldığını zannettikleri belirtildi.

Haberin Devamı

İlk oyunlarını sahnelemenin heyecanını yaşayan genç tiyatrocuların rahatsızlanması üzerine, oyun yarıda kaldı.

Ünlü Yönetmen Ülkü Erakalın ve beraberindekiler, hastanenin acil servisine giderek Keskin ve Hataysal'ı ziyaret etti.

-ÜLKÜ ERAKALIN'IN GÖRÜŞLERİ-

Genç oyunculara geçmiş olsun dileklerini ileten Ülkü Erakalın, oyunun harika hazırlandığını söyledi.

Oyunun son derece güzel giderken genç oyuncunun baygınlık geçirdiğini belirten Erakalın, “Ben bir rol gereği sandım, Halil bey bir mizansen koydu sandım. Birden bire orada çocukla baş başa kaldığı bir sahneydi, yani onun heyecanıyla bayıldı sandım, bekledim hareket yok, ondan sonra zaten herkes heyecanlandı” dedi.

Haberin Devamı

Kendisinin bile hala sahneye çıkınca heyecanlandığını belirten Erakalın, “O heyecan olmazsa sanat olmaz” ifadelerini kullandı.

Yönetmen Halil Aydoğdu ve ekibini kutlayan Erakalın, bu oyunun çok ses getireceğine inandığını belirterek, tüm Sivaslıları bu oyunu izlemeye davet etti.

GENÇ KIZIN ESPRİSİ GERÇEK OLDU

Genç oyuncu Dilek Keskin ise “Zaten daha önce de esprisini yapıyorduk, biraz gerçek oldu aslında. Rahatsızlığımı bildiğim için, provalarda arkadaşlarıma 'ben bayılırsam oyun komple felç olur' diyordum, öyle oldu maalesef, üzgünüm. Böyle olmasını istemezdim” dedi.

Oyunun yönetmeni Halil Aydoğdu da “Çay ve Sempati” adlı oyunu Zeki Müren'in anısına sahneye koyduklarını, oyunu ünlü yönetmen Ülkü Erakalın'ın da izlediğini belirterek, “Oyuncularımız ünlü yönetmen Ülkü Erakalın karşısında ister istemez heyecanlandılar, biraz kendilerini kasınca oyunun 2. sahnesinde maalesef kızımızın sara nöbeti tuttu. Oyunumuz yarıda kaldı, oyunumuzun tekrarı olacak, tüm seyircileri Pazartesi günü saat 19.30'da Atatürk Kültür Merkezi'ne bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sivas Sanat Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Fatih Eker ise “Oyunumuz çok güzel başladı, gayet güzel, gayet heyecanlı bir şekilde devam ediyordu, ama arkadaşımızın sağlık sorunlarından dolayı oyunumuz yarıda kesilmek zorunda kaldı. Bütün seyircilerimizden özür dileriz, ama sağlık bu. Aynı oyunu ayın 7'sinde Atatürk Kültür Merkezi'nde sergileyerek bunu telafi edeceğiz” dedi.

(AHM-DEL)

15:40 05/12/09

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!