Başkonsolos Yardımcısı: Anlaşalım

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolos Yardımcısı: Anlaşalım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 00:00

İsrail’in İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Ohad Avidan Kaynar imzasıyla medyaya dağıtılan metinde, BM’nin Mavi Marmara raporu değerlendirilirken şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

“Türkiye ile ilişkiler İsrail için çok önemli olmuştur ve hâlâ da önemlidir. İsrail, filo olayını geride bırakmak ve ilişkileri iyileştirmek için çift taraflı bir uzlaşmaya varmak amacıyla önemli çabalar sarf etmiştir. BM raporu yayınlandığına göre, bu ruhla bir anlaşmaya varılmasını umuyoruz. İsrail olay sırasında meydana gelen can kayıpları ve yaralanmalardan dolayı üzüntü duymaktadır.”

İnancımızı yitirmedik

İSRAİL’deki Türkiye kökenli Yahudilerin çatı örgütü Türkiyeliler Birliği, “Türk ve İsrail halkları arasındaki dostluğun, karşılıklı sevgi ve saygının politik anlaşmazlıklardan üstün olduğuna ilişkin inancını yitirmediğini” belirtti. Birlikten yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye ile İsrail arasındaki yakın ilişkilerin politik bir anlaşmazlığın sonucunda kötü bir darbe almasından son derece üzüntü duyulduğu” ifade edildi. Açıklamada, İsrail ve Türkiye temsilcilerinin de bulunduğu Palmer Komisyonu’nun her iki ülkenin de hatalarına yer veren raporu doğrultusunda ilişkilerin onarılacağı yönünde beklentinin bulunduğu hatırlatılarak, “Hayal kırıklığına uğradık, fakat 5 asırdan fazla bir geçmişe dayanan iki halk arasındaki dostluk, karşılıklı sevgi ve saygının politik anlaşmazlıklardan üstün olduğu inancımızı yitirmedik” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!