Başkentte köprülü kavşaklar Eylül'de trafiğe açılacak

Güncelleme Tarihi:

Başkentte köprülü kavşaklar Eylülde trafiğe açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2008 12:36

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 17 köprülü kavşaktan bir kısmının Ağustos sonu ile Eylül başında trafiğe açılacağı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkentteki köprülü kavşak sayısının, son olarak trafiğe açılan Gar köprülü kavşağıyla birlikte 80'e ulaştığı, 17 yeni köprülü kavşağın çalışmalarının ise devam ettiği ifade edildi.

Yapımı devam eden köprülü kavşaklardan bazılarının okullar açılmadan, bir kısmının da Eylül ayının ortalarına kadar tamamlanacağı belirtildi.

İnşaatı devam eden köprülü kavşaklardan Konya yolu üzerindeki Eti köprüsünün Emniyet Sarayı tarafından gelen bölümünün 30 Ağustos-5 Eylül, diğer tarafının da 15-20 Eylül tarihleri arasında tamamlanacağı, Konya Yolu üzerinde bulunan Ahlatlıbel köprüsünün de 30 Ağustosta hizmete gireceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Gimat yakınında da 3 alt geçit yapıldığı anımsatılan açıklamada, bu kavşağın Anadolu Bulvarı-ASKİ Spor Salonu istikametinin 30 Ağustosta, Yenimahalle ve Ostim yönünün 15 Eylülde trafiğe açılacağı belirtildi. Ayrıca, Ostim Alınteri Bulvarı üzerindeki üst geçit inşaatının 30 Ağustos ile Eylülün ilk haftası arasında tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.

Ayaş yolu üzerindeki 3 alt geçitten, Optimum Alışveriş Merkezi önündekinin 30 Ağustosta, Ayaş yolu Otoyol alt geçidinin Eylül başında, Şapka Devrimi alt geçidinin ise ancak 30 Ekimde açılabileceği kaydedildi.

Sincan Silolar mevkisindeki alt geçit çalışmalarının da 15 Ekimde tamamlanacağı, Mamak demiryolu köprüsünün 30 Kasımda hizmete gireceği belirtildi.

DİKMEN-ODTÜ KÖPRÜLÜ KAVŞAKLA BİRLEŞECEK

Öte yandan, Dikmen civarında 5 yeni köprülü kavşak çalışmasının devam ettiği,birbirine bağlı olacak bu geçitlerden Cevizlidere alt geçidi ile Öveçler 4. Cadde alt geçidinin 30 Eylül, Ceyhun Atıf Kansu, Dikmen Öveçler 2. Cadde ve Dikmen Gökkuşağı alt geçitlerinin ise 30 Kasımda hizmete gireceği vurgulandı.

Dikmen'de yapımı devam eden kavşak çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolun, Konya yolunun karşı tarafında yer alan ODTÜ'nün arazisi içinden devam ettirileceği ve Anadolu Bulvarı'na bağlanacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!