Başkentte "Halka" operasyonu: 24 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Başkentte Halka operasyonu: 24 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2006 14:39

Polatlı'da, adam öldürme, yaralama, iş yeri kurşunlama gibi 70 ayrı olaya karıştıkları bildirilen 23 kişi ile bu kişilerden uyuşturucu temin ettiği iddia edilen bir sanatçı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Polatlı'da son zamanlarda meydana gelen yaralama, adam öldürme, iş yeri kurşunlama, para tahsilatı yaparak haksız kazanç elde etme olayları üzerine bazı kişileri takibe aldı.

Yaklaşık 6 ay süren çalışma sonunda kimlikleri ve adresleri tespit edilen kişilere yönelik operasyon başlatıldı. Polatlı'da sabah erken saatlerde aralarında özel harekat timleri ve çevik kuvvet polislerinin de bulunduğu yaklaşık 200 polisin katıldığı operasyonda, 32 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

“Halka” adı verilen operasyonda, söz konusu örgütün lideri konumunda olduğu bildirilen ve “Uzun Ahmet” olarak bilinen A.Ç.'nin de çiftliğine operasyon yapıldı.

Operasyonda örgüt lideri ve oğlu Mustafa Ç. ile birlikte örgütün yönetici kadrosunda bulunan, Yener Ç. Turgay U'da yakalandı. Operasyonda, R.Ç., M.Ç., Ü.Y., E.D., Y.Ç., Y.Ö., T.Ç., S.Ç., Z.Y., Ş.U., B.Ö., İ.S., İ.Ö., A.K., Y.Ç., M.E., Ç.E., E.Ç. ve A.Ç. gözaltına alındı.

“RAKİPLERİNİ KORKUTUYORLAR

Ankara Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan zanlıların, “Polatlı'da uzun yıllardır faaliyet gösterdikleri ve halkı silah tehdidi ile korkutarak amaçlarına ulaştıkları” ifade edildi.

Suç örgütünün yönetici kadrosunda bulunan T.U.'nun “Polatlı'daki tek yolcu taşıma firmasının sahibi olduğu ve örgütü kullanarak başka kişilerin bu sektöre girmelerini engellediği” iddia edildi.

“Elde ettikleri haksız kazanç ile lüks içerisinde yaşadıkları” belirtilen örgüt üyelerinin, “Polatlı Adliyesi önünde bir kişinin öldürülmesi olayının yanı sıra ateşli silah ve mermilerin nakledilmesi, bunların ticaretinin yapılması, uyuşturucu madde ticareti ve kullanılması, kasten yaralama, kundaklama, kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakma, kişilerin iş ve çalışma hürriyetlerini ihlal etme, mala zarar verme, tehdit, silahla yaralama ve kamu görevlilerine mukavemet gibi 70 ayrı olaya karıştıkları” tespit edildi.

Gözaltına alınan şahıslarla birlikte, biri kurusıkı 10 adet tabanca, 4 adet av tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda mermi, 8 adet şarjör, 2 adet kılıç, 2 adet bıçak, 277 gram Hint Keneviri bitki kırıntısı ile sahte sürücü belgesi ve öğrenci kimliği ele geçirildi.

Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri doğrultusunda, “Örgütten uyuşturucu madde temin ettiği” ileri sürülen sanatçı H.T. de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 20 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından, “Haksız ekonomik çıkar sağlamak, silahlı suç örgütü kurmak, adam öldürmek, yaralamak, nitelikli yağma, kasten yangın çıkarma ile ateşli silah ve mermi ticareti yapma, bunları taşıma ve bulundurma” suçlarından adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden A.Ç., yaşı küçük olduğu için Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosuna teslim edilirken, Ü.Y., T.Ç. ve Y.Ö. ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!