Başkentte bulvar siyaseti

Güncelleme Tarihi:

Başkentte bulvar siyaseti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 00:00

Yapımı devam eden Esenboğa Havalimanı Yolu’nun isminin "Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı" olarak değiştirilmesi "Bulvar siyaseti" tartışması yarattı. Teklifin sahibi olan Gökçek ise "Başbakan Erdoğan’ın bu konuda büyük emeği var" dedi.

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki akşam yaptığı toplantıda Başkan Melih Gökçek’in önergesi ile yapımı halen devam eden Esenboğa Havalimanı Yolu’ nun isminin "Recep Tayip Erdoğan Bulvarı" olarak adlandırılması tartışma yarattı. Gökçek önergesinde, "Yıllardan beri kanayan yara haline gelen Esenboğa girişine, Başbakan olduğu ilk günden itibaren el koyan, bu konuda kanun çıkartılması için talimat veren ve gerek yolun gerekse kent girişinin yapımına katkıda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın isminin verilmesini ve bulvarın, ’Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ olarak adlandırılmasını teklif ediyorum" dedi. Yapılan görüşmeler sonucunda bu adın verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Özellikle son iki yılda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sokak ismi değişiklikleri kent gündeminde her zaman üst sıralarda yer alırken, Esenboğa Yolu’na Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verilmesi Ankara’da "Bulvar siyaseti" başlattı.

İSİMLER SAVAŞI

Büyükşehir Belediyesi’nin sokak isimlerini değiştirmesi ise son yıllarda yaygın şekilde görülebiliyor. Beysukent’teki Angora Caddesi’nin isminin, Başkanvekili Seyfi Saltoğlu’nun ismi ile değiştirilmesi ile başlayan Büyükşehir’in isim değişikliği serüveni şöyle sürdü: Saltoğlu Caddesi yargıdan döndü. Yargı ’Hayatta olan Saltoğlu’nun ne hizmetleri olduğu’ sorusunu gündeme getirdi. Daha sonra Saltoğlu’nun ismi, Angora Evleri’nden geçen bulvara verildi. Ayrıca Angora Evleri’ndeki tüm sokaklar ’dini motifli’ (zemzem, müderris v.b) isimlerle değiştirildi. Ancak bu değişiklik de yargıdan döndü. Dr. Abdullah Cevdet’in ismi "Türk erkeğine hakaret ettiği" gerekçesi ile bir sokaktan silindi. Karar yargıdan döndü. Gökçek’in ise Ankara’da adını taşıyan birer tane park, cadde, cami, mahalle ve baraj bulunuyor.

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı

Adı Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı olarak değiştirilen ve yapımına üç ay önce başlanan Protokol Yolu’ndaki inşaat devam ediyor. 30 Ağustos’a yetiştirebilmek için yapılan çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yerinde denetliyor.

Bu görgüsüzlük

Mustafa Özyürek (CHP Genel Başkan Yardımcısı) Bu tipik bir görgüsüzlük. Belediye Başkanı’nın, ’Yağ satarım bal satarım’ anlayışı. Peki o veriyor, Başbakan neden kabul ediyor? Bu tipik bir az gelişmiş ülke anlayışıdır."

Ali Dibo olsun

Yılmaz Ateş (CHP Ankara Milletvekili) Yaşayan devlet adamlarının isimlerinin bulvara, parka verilmesi hiç doğru değil. Siyasi yalakalık olarak algılanıyor. Bu arada o yola Ali Dibo ismi verilseydi, çok daha iyi olurdu.

Yağcılık hastalığı

Bülent Kuşoğlu (DYP Ankara İl Başkanı) Türkiye’de birilerine yaranma, yağcılık hastalığı var. Adını yaşatmamız gereken, kaybettiğimiz birçok devlet adamı var zaten. Tayyip Bey’in de değerini bıraksınlar tarihin kendisi versin.

Tepkisi önemli

Erkan Mumcu (Anavatan Genel Başkanı) : Benim için Başbakan Erdoğan’ın ne tepki vereceği önemli, tepkisini görmeden yorum yapmam. Milletin vicdanına havale ediyorum. Başbakanın tutumundan sonra tepkimi veririm.

İyi oldu, yakıştı!

Muharrem Soğuksu (Anavatan Ankara İl Başkanı) Esenboğa Yolu’nda birçok sıkıntı varken, halkın parası orda pervasızca harcanırken, yolun isminin ’Erdoğan Bulvarı’ olması iyi olmuş, yakışır."

Tepkiler normal

Ersönmez Yarbay (AKP Ankara Milletvekili) Bu yol için Başbakanımızın büyük emeği var. Ancak görev başında ve üst makamda olması nedeniyle haklı olarak bu jest yanlış anlaşılabilir. Bazı tepkiler gelecektir; bunlar da normaldir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!