Başkentte 4 bankacı gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Başkentte 4 bankacı gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 17:09

Ankara'da bir bankadan 4 milyon YTL usülsüz kredi kullandıran banka çalışanı ile şirketin 3 yöneticisi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, İş Bankası'nın Köroğlu Şubesi'nden usülsüz kredi kullandırılması sonucu bankanın 4 milyon YTL dolandırıldığı ihbarını alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, söz konusu banka şubesinde inceleme başlattı. Ekipler, yaptıkları çalışma neticesinde, banka personelinden Hakan I.'nın, Ankara'da faaliyet gösteren büyük bir şirkete usulsüz kredi kullandırdığını tespit etti.

Hakan I'yı gözaltına alan, Mali Büro Amirliği ekipleri, şirkete bağlı 21 ayrı naylon firma bulunduğunu ve bu firmalara 2 ay içerisinde toplam 4 milyon YTL usulsüz kredi kullandırıldığını, kredi kullanan naylon şirketlerin bankadaki dosyalarında eksik evraklara rağmen işlem yapıldığını ve krediyi alan kişilerin imzalarının bile bulunmadığını belirledi.
Krediyi kullanan ve gıda işi yaptığı iddia edilen şirketlere ait adreslerde yapılan incelemelerde ise az miktarda “makarna” bulunurken, şirketlerin yöneticisi olarak ismi kullanılan kişilerden bazılarının krediden haberleri olmadığı tespit edildi.

Elde edilen deliller ışığında operasyon başlatan Mali Büro Amirliği ekipleri, söz konusu firmaların bağlı bulunduğu şirketin sahibi Metin Y, oğlu Mustafa Serdar Y. ve şirketin finans müdürü Osman Akın E.'yi de gözaltına aldı.

Gözaltına alınan zanlılardan Hakan I.' ifadesinde önce, diğer zanlılardan aldığı 25 bin YTL karşılığında usulsüzlüğü gerçekleştirdiğini, daha sonra ifadesini değiştirerek, aldığı tehdit üzerine suçu üstlendiğini söylediği öğrenildi.

Tekrar ifade veren Hakan I.'nın olayla ilgisinin bulunmadığını, kredi kullanan firmaların gerçek olduklarını sandığını ifade ettiği kaydedildi.

Diğer zanlıların ise suçlamaları reddettikleri belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 kişi Ankara Adliyesine gönderilirken, gözaltına alınan kişilerin başka bankalardan da yüklü miktarda usulsüz kredi kullanmış olabileceği ihtimali üzerine soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!