Başkandan vals ve zeybek gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Başkandan vals ve zeybek gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2010 22:53

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın eşi Günseli Akaydın'la vals yaptı ve zeybek oynadı.

Haberin Devamı

Akaydın, Atatürk bugün hayatta olsaydı en çok yaşamak isteyeceği şehrin de Antalya olacağını söyledi.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle saat 18.00'den itibaren Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne toplanan binlerce vatandaştan oluşan Fener Alayı yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. “Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte 150 metre uzunluğunda Türk Bayrağı ve 200 metre uzunluğunda üzerinde ay-yıldız bulunan kırmızı-beyaz balonlar taşındı. Binlerce kişinin ellerinde Türk Bayrakları ile yaşadığı Cumhuriyet coşkusu, Cumhuriyet Meydanı'nda Onuncu Yıl Marşı ile Devlet Senfoni Orkestrası'nın ‘Bitmeyen Senfoni-Cumhuriyet' adlı konseri ile devam etti.

Şef Orhan Şallıer'in yönetiminde gerçekleşen konseri izleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın eşi Günseli Akaydın ile birlikte sahneye çıkarak, Şef Şallıer'e çiçek armağan etti.Ulu Önder Atatürk'ün sadece dünyanın yetiştirdiği en büyük komutanlardan değil, aynı zamanda en büyük devrimcilerden birisi olduğunu belirten Başkan Akaydın, Antalyalılara şöyle seslendi, "Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ne armağan ettiği en büyük ilkelerden birisi laikliktir. Laiklik, Cumhuriyetin ve demokrasinin olmazsa olmaz ön koşuludur. Şuna inanıyorum ki Ulu Önder bugün aramızda, hayatta olsaydı belki Türkiye'de en çok yaşamak isteyeceği şehir Antalya ve Antalyalılar ile beraber olmak olurdu.

Haberin Devamı

Böyle anlamlı bir günde bu meydanı doldurduğunuz için size çok teşekkür ediyorum. Atatürk Türkiye'de, dünyada islam adetli bir ülkede senfoni orkestrasını yaratmıştır, devlet opera ve balesini yaratmıştır. Atatürk işte böyle bir meydanda böyle bir heyetle birlikte anılır. Cumhuriyetimiz adına çok teşekkür ediyorum. Atatürk'ün gençliğe hitabesi çok güzel tümcelerle doludur. Ama bir şey der Atatürk orada, ahval ve şerait o kadar kötü olabilirki, hatta memlekette iktidarı yönetenler gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler.

İşte bu ahval ve şerait içinde dahi ey Türk gençliği, Türk vatandaşları en önemli vazifemiz Türk istiklal ve cumhuriyetini korumaktır. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Ne mutlu Türk'üm diyene.”Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, konuşmasının ardından eşi Günseli Akaydın ile sahnede önce vals yaptı ardından da zeybek oynadı. Dansçılar ve halk oyunları ekiplerinin de eşlik ettiği görkemli kutlama, havai fişeklerin gösterisiyle son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!