Başkan vekilini darp edenlerden cephanelik çıktı

Güncelleme Tarihi:

Başkan vekilini darp edenlerden cephanelik çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 21:34

ADIYAMAN'da, 2 ay önce evinin önünde bir grubun saldırısına uğrayan AK Partili Belediye Başkan Vekili Mehmet Duruş’u darp eden 4 kişi polis baskını sonucu yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda otomatik silah, el bombası ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Haberin Devamı

25 Ağustos 2010 tarihinde gece saatlerinde Yeşilyurt Mahallesi’ndeki evinin önüne park ettiği otomobilinden indiği sırada, sopalı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan AK Partili Adıyaman Belediye Başkan Vekili Mehmet Durmuş’un ifadeleri ve olay yerinde yapılan incelemelerin ardından olaya karıştığı tespit edilen Ş.A ve A.A, kardeşler ile A.A’nın oğlu K.A ve arkadaşı M.R.A. isimli 4 kişi yakalandı. Başkan Vekili Mehmet Durmuş’un dayak yediği sopanın bulunması amacıyla Adıyaman Sulh Ceza Mahkemesi'nden A.A., K.A., Ş.A isimli şahısların evinde arama yapan polis cephanelikle karşılaştı.

Gözaltına alınan Ş.A’nın evinde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 1 adet MP5 otomatik tabanca, 1 adet av tüfeği, 1 adet el bombası bu silahlara ait toplam 128 adet mermi ile 1 adet 50 cm uzunluğunda tahta sopa bulundu. Yine polis baskınında A.A. ve oğlu K.A.’nın evlerinde yapılan aramalarda ise 70 santim uzunluğunda ucu çivili sopa ele geçirildi. Darp olayına karıştığı tespit edilen ŞA., A.A, K.A ve M.R.A., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 4 zanlı ‘silah bulundurmak, hayati tehlike arz edecek şekilde kasten adam yaralama’ suçlamalarından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!