Başkan ve 16 adamına yolsuzluktan gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Başkan ve 16 adamına yolsuzluktan gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2002 01:43

Antalya'nın merkeze bağlı Pınarlı Beldesi'nin ANAP'lı Belediye Başkanı Mehmet Coşgun ile belediye çalışanı ve işadamlarının aralarında bulunduğu 16 kişi, dün şafak vakti yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Jandarmanın tek tek evlerinden aldığı zanlılar ‘arazi yolsuzluğu, nitelikli zimmet, haksız kazanç ve Devlet İhale Kanunu’na muhalefet'le suçlanıyor.

Bir ay önce Serik İlçesi'ne bağlı Belek'in ANAP'lı Belediye Başkanı Yusuf Mecek ve 17 adamının yolsuzluk nedeniyle gözaltına alınmasının ardından, dün de Pınarlı Beldesi'nde saat 06.00'da operasyon düzenlendi. Başkan Coşgun'la gözaltına alınan zanlılar, 4422 Sayılı ‘Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu’ çerçevesinde sorgulanıyor. 100 bin dönümlük arazi yolsuzluğu, nitelikli zimmet, haksız kazanç ve İhale Kanunu'na muhalefetle suçlananlar şunlar:

Encümen üyeleri Mehmet Ali Metin, Ahmet Çoban ve Süleyman Gönül, meclis üyeleri Ali Kütük, Salih Yılmaz ve Ahmet Yörük, muhasebe müdürü Bayram Kepez, muhasebe memuru Mehmet Ertekin, fen işleri memuru Ramazan Önel, harita mühendisi Sabri Özen, işadamları Osman Cengiz, Musa Aktaş, Ahmet Köle ve Derviş Karaman, emlakçı Doğan Gezgüç ile benzin istasyonu sahibi Veli Didaoğlu.

1 yıl önce Coşgun ve 4 adamı, muhtarlık döneminde hazine arazilerini usulsüz sattıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu dava sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!