Başımı eğmem aşkım

Güncelleme Tarihi:

Başımı eğmem aşkım
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 00:00

KADİR CAN’IN EŞİ: Aslanlar gibi yaşadı. Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim. RAMAZAN’IN BABASI: Annesi eline kına yakıp da göndermişti oğlumu. O şimdi Kınalı Mustafa. AKKAYA’NIN EŞİ: Ağlamayın kocamın başında. Kızımı yetiştiriyorum. Şerefsizleri sevindirmeyin.

Haberin Devamı

Şırnak’ta teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen 6 polis, dün gözyaşlarıyla toprağa verildi. Antalya’da toprağa verilen şehit Başpolis Kadir Can’ın (46), kızı Gökçe (17), babasını “Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz. Sen üşümüyorsun ama biz sensiz çok üşüyoruz” diye uğurladı. Ayşe Can ise eşiyle, “Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim” diye vedalaştı. Şark görevi haziranda bitecek Kadir Can’ın kızı Gökçe ve oğlu Ömer ve eşi Ayşe Can, boyunlarına Türk bayrağı astı. Gökçe cenazeye, 21 yıllık polis babasının fotoğrafını yapıştırdığı saati, başında babasının beresi ve montuyla geldi. Ömer Can da babasının bir başka beresini başından çıkarmadı. Ayşe Can, cenazede ağlayanları, “Sakın böyle bir şey yapmayın. Başınızı asla önünüze eğmeyin. Düşmanı sevindirmeyin” diye susturdu. Ayşe Can, kendisine taziyede bulunanlara “Aslanlar gibi yaşadı, aslanlar gibi şehit düştü. O ölmedi ki, şehit düştü. Kokladım, mis gibi melekler gibi kokuyordu” dedi. Antalya’nın en büyük camisi Muratpaşa, Can’ın cenaze töreninde doldu taştı. Şehit polisin cenazesi Uncalı Kent Mezarlığı Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

ANTALYA VE İZMİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI / WEB TV

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARI SEL OLDU / FOTO GALERİ

Kınalı Mustafa

Polis memuru Mustafa Erdoğan (24), Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Dereçepni köyünde toprağa verildi. Anne Tuğba Erdoğan, “Oğlum, sen bana son telefon görüşmemizde, şehit olmayı istediğini, böyle birşey olursa da dik durmamı ve ağlamamamı istemiştin. Ben de sana söz verdiğim gibi ağlamayacağım” dedi. Ramazan Erdoğan da “Annesi oğlumu eline kına yakarak Şırnak’a göndermişti. Oğlum şimdi Çanakkale şehitleriyle beraber ve onun adı artık Kınalı Mustafa. Şimdi ağlama günü değil, ağlamayacağız, dimdik duracağız. Kahpeleri sevindirmeyeceğiz” diye konuştu.

Şark görevini tamamlamasına rağmen Şırnak’ta kalan özel harekât polisi Arif Mamış’ın (28) cenazesi, Adana Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan kardeşleri Mehmet, Önder ve Ercan Mamış’ın oturduğu evin önünden geçirildi. Ebru Mamış (22), törene katılanlara, “Benim eşim şehit oldu, ölmedi. Ağlamayacağım, ağlamayın” diye çevresindekilere seslendi.

Özel harekâtta görevli polis memuru Cihat Akkaya’nın İzmir’deki cenaze törenine eşinin üniformasıyla giden lösemi hastası Deniz Akkaya, tabutun başında ağlayan kızı Aybüke (12) ve diğer yakınlarına, “Ağlamayın kocamın başında. Kızımı yetiştiriyorum. Kendim geliyorum. Kocam şerefsizlerle savaşırken bu hale geldi. Şerefsizleri sevindirmeyin” diye bağırdı. Deniz Akkaya, tören sonrasında tabutun arkasından “Aslanlar gibi gidiyor” diye seslendikten sonra tek damla gözyaşı döktü. Onu da hemen eliyle sildi. Şehit polis, Işıkkent Mezarlığı’ndaki polis şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bakan da katıldı

Şehit Recep Topaloğlu’nun (30) İzmit’teki cenazesine 5 bin kişi katıldı. Şehit polisin cenazesi, Bayındırlık Konutları’ndaki baba evinden helallik alındıktan sonra Fevziye Camisi’ne götürüldü. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, askeri ve mülki erkan da katıldı. Emekli öğretmen Neşat Topaloğlu oğlu için başsağlığı dileyenlere, “Vatan sağ olsun” diye yanıt verdi. Cenazeyi mezarlığa yürülerek götürmek üzere kalabalık yolda toplanırken, şehit polisin cenazesi, arka taraftan cenaze aracına konularak götürüldü. Yürüyüş için toplanan kalabalık buna tepki gösterdi. Topaloğlu’nun cenazesi Bağçeşme Şehitliği’nde toprağa verildi.

Polis memuru Yavuz Selim Arslan’ın (25), cenazesi, Kahramanmaraş Bozhüyük beldesindeki baba evinde götürüldü. Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, törende yaptığı konuşmada, “Kamera sahipleri, kalem sahipleri, Allah için polisimizin en ufak hareketini ekrana getirdiğiniz zaman milletimiz buna üzülüyor. Ne olursunuz polisimizin askerimizin yerine evladınızı koyun. Böyle yapalım, dua edelim” dedi. Yavuz Selim Arslan’ın cenazesi Bozhüyük Belde Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ŞEHİTLERİ BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI / WEB TV

KIZININ SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI / FOTO GALERİ

BEŞ BİN KİŞİ UĞURLADI / FOTO GALERİ





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!