Başesgioğlu: "Çığ olayını araştırıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Başesgioğlu: Çığ olayını araştırıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2009 15:28

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde düzenlenen Kış Şenliği'ne katılan Trabzonlu grubun, bu sabah Kadırga Yaylası'ndaki yürüyüşleri sırasında meydana gelen çığ düşmesi olayını tüm yönleriyle araştırdıklarını söyledi.

Kayak Federasyonu'nun Ilgaz Dağı Tesisleri'nin açılışına katılmak ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere memleketi Kastamonu'ya gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gümüşhane'nin Tortul İlçesi'nde meydana gelen çığ düşmesi olayı ile ilgili olarak, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kastamonu merkezde bulunan kayınpederinin evinde AA muhabirine açıklama yapan Bakan Başesgioğlu şunları kaydetti:
“Maalesef Gümüşhane'de çok üzücü bir olay meydana geldi. Ölen ve yararlanan dağcılarımız var. Kurtarma çalışmaları elverişsiz hava şartlarına rağmen tüm hızıyla devam ediyor. Çok üzücü bir olay. Olayı çok değişik yönleri ile inceletiyoruz. Konuyla ilgili olarak araştırma ve incelemelerimiz devam ediyor. Olayda hayatını kaybeden dağcılarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. İnşallah bu tür şanssız olaylar bir daha tekerrür etmez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!